Política

REGNE UNIT

Starmer carrega contra l’atac a la mesquita en l’homenatge a les nenes de Southport

Els aldarulls causen més de 50 policies ferits

Els agressors ataquen amb totxos la mesquita local

Hi ha quatre detinguts

Quatre detinguts i més de 50 policies ferits és el balanç des desordres violents registrats dimarts al vespre a Southport, al nord-oest d’Anglaterra, al final d’una vetlla en memòria de les tres nenes mortes per apunyalament en un centre recreatiu local, dilluns passat.

Dels agents ferits, vuit van patir lesions greus –incloses fractures, un possible nas trencat i commoció cerebral–, mentre que d’altres van rebre cops al cap i a la cara, segons han precisat les forces de l’ordre,

La policia de Merseyside ha indicat que, entre els implicats en els aldarulls, hi havia simpatitzants de la Lliga de Defensa Anglesa, organització d’extrema dreta, que van calar foc a cotxes i contenidors d’escombraries i van llançar totxos contra la mesquita local.

En una visita a la zona dimarts, el primer ministre britànic, Keir Starmer, va explicar que la població de Southport està commocionada per l’apunyalament múltiple a càrrec d’un menor d’edat, que ha estat detingut acusat de’assassinat i intent d’assassinat. “Es mereixen el nostre suport i respecte. Els que han segrestat la vetlla per les víctimes amb violència i brutalitat han insultat la comunitat en el seu dol”, ha escrit aquest dimecres Starmer en el seu compte d’X. Segons el diari The Guardian, s’han disseminat “rumors infundats” a les xarxes socials atribuint una identitat falsa a l’agressor i afirmant que és un demandant d’asil. El diari assegura que l’atacant, de 17 anys, és nascut a Cardiff.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.