Política

estats units

Trump dubta que Harris sigui negra i suggereix que va canviar la seva identitat racial per a guanyar vots

L’expresident diu que la vicepresidenta dels EUA “es va tornar negra de sobte”

L’expresident dels Estats Units i candidat republicà, Donald Trump, ha deslligat aquest dimecres la polèmica en suggerir que la seva rival demòcrata, la vicepresidenta Kamala Harris, “es va tornar negra de sobte” per a guanyar vots dels afroamericans.

En una tibant entrevista durant la convenció de l’Associació Nacional de Periodistes Afroamericans (NABJ) a Chicago, Trump ha dit que fa anys la vicepresidenta Harris “només promocionava la seva herència índia”.

“Jo no sabia que era negra fins que fa uns anys es va tornar negra i vol ser coneguda com a negra. És una cosa o l’altra? Jo respecto les dues, però ella òbviament no ho respecta”, va assegurar Trump, qüestionant la identitat racial de la vicepresidenta, que és filla de pare jamaicà i mare índia, i que en la seva vida pública promou tots dos orígens.

La tibant entrevista va ser moderada per les periodistes negres Rachel Scott d’‘ABC; Kadia Goba, de ‘Semafor’, i Harris Faulkner, de ‘Fox News’.

Trump va acabar cridant a les dues primeres “molt maleducades” i “desagradables” en un intercanvi en el qual les periodistes van insistir a obtenir respostes de l’expresident.

Harris va passar la major part de la seva infància amb la seva mare, però va estudiar en la Universitat de Howard, una universitat eminentment negra.

La Casa Blanca ha qualificat immediatament de “repulsiu” i “insultant” el comentari de Trump. “Ningú té dret a dir-li (a Harris) qui és ni com s’identifica”, ha afirmat la portaveu del govern, l’afroamericana Karine Jean-Pierre.

En l’entrevista, Trump també s’ha distanciat del seu candidat a vicepresident, J.D. Vance, per haver criticat que el país estigui en mans de dones solteres i gent sense fills.

“Ell és una persona molt orientada a la família (...) jo conec a gent sense família que són molt bons i en molts casos millors. No tenir família no significa que hi hagi alguna cosa mal amb tu”, ha indicat l’exmandatari.

Vance ha criticat a Harris per no haver tingut fills i ha rebaixat el fet que sigui la madrastra dels fills del seu marit, Doug Emhoff.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia