Política

estats units

El cervell de l’11-S i dos còmplices de Guantánamo accepten declarar-se culpables dels atacs

Ho fan a canvi d’una condemna de cadena perpètua

Khalid Shaikh Mohammed, considerat el cervell dels atacs de l’11 de setembre del 2001, ha acceptat aquest dijous, juntament amb dos acusats més, declarar-se culpable dels atemptats terroristes que van matar gairebé 3.000 persones als EUA, a canvi d’una sentència de cadena perpètua, informa Efe citant el Pentàgon.

Khalid Shaikh Mohammed i els altres dos còmplices, Walid bin Attash y Mustafa al-Hawsawi, estan retinguts a Guantánamo (Cuba) des del 2003. El procés judicial en contra seva els podria comportar la pena de mort.

El cas s’havia vist estès durant més d’una dècada de procediments previs al judici que se centraven en la qüestió de si les tortures patides a presons secretes de la CIA havien contaminat les proves incriminatòries.

Els tres detinguts estan imputats com a organitzadors dels atemptats de l’11-S. Aquell dia, dinou homes van segrestar quatre avions comercials: dos els va estavellar contra les Torres Bessones de Nova York; un altre, contra el Pentàgon, als afores de Washington, i un darrer, contra un camp de Pennsilvània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.