Política

estats units

Harris titlla de “divisió i falta de respecte” els atacs de Trump a la seva identitat racial

L’expresident criticava la seva rival de sentir-se negra per guanyar vots entre la comunitat afroamericana

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ha titllat ahir dimecres de “divisió i falta de respecte” els atacs del candidat republicà Donald Trump a la seva identitat racial, després de suggerir que la seva rival demòcrata “es va tornar negra de sobte” per a guanyar vots entre la comunitat afroamericana.

Trump ha muntat “el mateix vell espectacle” de “divisió i falta de respecte”, ha afirmat Harris en un esdeveniment d’una germandat històricament negra que va tenir lloc a la ciutat de Houston, en l’estat de Texas, segons recull el diari ’The New York Times’.

“Deixin-me dir: el poble estatunidenc mereix alguna cosa una mica millor”, va afegir la vicepresidenta estatunidenca entre mostres d’aprovació i aplaudiments dels assistents.

La vicepresidenta estatunidenca va rebre el suport en una germandat històricament negra, Sigma Gamma Rho, per a instar les dones negres a votar en les eleccions del novembre vinent. “Quan ens organitzem, les muntanyes es mouen. Quan ens organitzem, les nacions canvien. I quan votem, fem història”, va afirmar durant la seva intervenció.

La trobada de Harris va tenir lloc alhora que Trump, el seu rival republicà i expresident estatunidenc (2017-2021), tornava a Pensilvània per primera vegada després de l’intent d’assassinat en contra seva del passat del 13 de juliol.

Hores abans del seu discurs electoral, Trump havia afirmat en una tibant entrevista durant la convenció de l’Associació Nacional de Periodistes Afroamericans (NABJ, en anglès) a Chicago, que la seva rival demòcrata, filla de pare jamaicà i mare índia americana, que solia identificar-se com a índia i després, “de sobte, va fer un gir i es va convertir en una persona negra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]