Política

Oriol Amorós proposa una "candidatura unitària" per al congrés regional d'ERC de Barcelona

Política

El candidat a la presidència de la federació regional de Barcelona d'Esquerra Republicana, Oriol Amorós, ha proposat aquest dissabte "fer una candidatura unitària amb una composició proporcional al nombre de signatures presentades per les diferents precandidatures" amb vista al congrés que es celebrarà el pròxim 10 d'octubre.

En aquest sentit, Amorós ha dit en la presentació de la seva candidatura que "ERC ha de llençar un missatge d'esperança i confiança als electors i no de disputes internes". La candidatura Barcelona Oberta d'Amorós, que és l'actual president de la federació, va obtenir aquest divendres 463 avals, que suposen el 50% del total de signatures presentades a les precandidatures.

En la presentació de la candidatura d'Amorós hi han participat veus de tots els districtes de la ciutat, la majoria de presidents de casals i consellers de districtes. Així mateix, hi han intervingut els regidors d'ERC de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, Ester Capella i Ricard Martínez; i la diputada de la formació per Barcelona, Patrícia Gomà.

Durant la seva intervenció, Oriol Amorós ha ofert "mà estesa a les altres candidatures" i ha demanat que "aquesta propera setmana no sigui una setmana de divisió, sinó la setmana de la unitat". Així mateix, ha demanat que "ERC recuperi la connexió amb la ciutadania per a poder tirar endavant el model propi de ciutat".

El nombre de signatures presentades pels altres candidats ha quedat distribuït de la següent manera: Xavier Florensa n'ha presentat 250; Ruth Carandell un total de 116; i Jordi Eduardo les 85 que va obtenir.

En la seva intervenció, Oriol Amorós ha "agraït la confiança i el suport als 440 militants que han ofert la seva signatura". El candidat a la presidència de la federació ha agraït la feina que han fet les persones que treballen amb la candidatura, que ha definit com a "gent que s'estima Barcelona i que s'identifica" amb la ciutat.

Oriol Amorós és proper al vicepresident de la govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, mentre que Florensa forma part del sector majoritari que encapçala el president del partit, Joan Puigcercós. Carandell forma part del nucli dirigent de Reagrupament Independentista. Eduardo és l'únic candidat que no s'ubica en cap sector, tot i que fins fa poc era un home de la confiança d'Amorós.

Les eleccions es faran el divendres dia 10 d'octubre. Prèviament, dimecres dia 8, hi haurà un debat obert entre els quatre candidats, que serà emès en directe a través del web de la federació barcelonina d'ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.