Política

política

Interior torna 2.600 euros a set persones multades arran de l’amnistia

Interior ha retornat 2.652 euros a set persones que van ser sancionades pels Mossos d’Esquadra per desobediència o resistència en alguna de les protestes per l’1-O o la seva sentència, i que ara han quedat inclosos en la llei d’amnistia. Només 24 persones han activat i completat el formulari que el departament d’Interior va posar a disposició dels qui es creien susceptibles de ser rescabalats, segons informa SER Catalunya.

D’aquestes 24 sol·licituds, de moment, se n’han retornat set (sis sancions greus i una de lleu per valor d’entre 300 i 800 euros) i se n’han descartat sis. Interior pendent de revisió de la resta de peticions, i s’analitza la documentació, a fi d’aclarir si es tracta de multes posades en el context de manifestacions vinculades al procés independentista o en altres contextos que no queden inclosos dins la llei d’amnistia.

El govern va arribar a quantificar en 100.000 les sancions per llei mordassa es podrien haver imposat en set anys, tot i que Interior no té prou capacitat per esbrinar quantes d’aquestes denúncies estan vinculades a actes o contextos directament relacionats amb el procés. Òmnium Cultural va quantificar en almenys 875 les persones “represaliades” amb sancions o multes administratives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]