Política

regne unit

Starmer anuncia una nova unitat policial per combatre les protestes violentes

El primer ministre acusa diversos grups d’ultradreta per relacionar els problemes amb la immigració i amb la comunitat musulmana

El primer ministre britànic, Keir Starmer ha anunciat aquest dijous en roda de premsa la creació d’una nova unitat policial per combatre les protestes violentes i ha assegurat que l’Executiu prendrà “totes les mesures necessàries” per a salvaguardar els carrers del país i evitar que es repeteixin les escenes de dies anteriors.

En aquest sentit, el premier laborista també incrementarà la capacitat policial a l’hora d’abordar altercats com els ocorreguts en diverses ciutats del país arran de l’apunyalament múltiple ocorregut aquest dilluns en Southport, al nord-oest d’Anglaterra, que va acabar amb la mort de tres nenes a les mans del jove de 17 anys Axel Rudakubana, britànic de pares ruandesos, segons la BBC.

Els orígens racials i religiosos de l’assassí de les nenes en Southport, acusat formalment aquest dijous i empresonat en una presó de menors de Liverpool, van suscitar moltes especulacions i desinformació que diversos grups d’ultradreta van relacionar directament amb els problemes d’immigració del país i amb la comunitat musulmana.

“No permetrem la por i l’odi en les nostres comunitats. No són protestes, són desordres violents”, ha dit Starmer, que ha subratllat el seu suport a la comunitat musulmana i ha insistit que aquests altercats estan encoratjats per grups d’extrema dreta i islamòfobs “que ataquen mesquites, tiren bengales a una estàtua de Winston Churchill o fan salutacions nazis”.

Starmer s’ha reunit aquesta tarda amb diversos portaveus de les forces de seguretat britàniques en la seva residència oficial de Downing Street per agrair-los la seva labor, posar en comú una “resposta coordinada” a les manifestacions violentes i augmentar la cooperació entre els diferents cossos per a compartir dades d’intel·ligència, usar tecnologia de reconeixement facial o per a restringir el moviment de persones.

A més, ha comentat que els que estaven pagant el preu de la desinformació són els pares i mares de les víctimes de Southport, que “mereixen justícia” i temps per a passar el duel, així com els policies que “van haver de lluitar contra un atac de la seva pròpia comunitat” i van ser atacats amb maons hores després de bregar amb el terrible succés.

La Policia Metropolitana de Londres va detenir anit a més d’un centenar de persones en una manifestació organitzada per cares mediàtiques de la ultradreta britànica en els voltants del Parlament britànic, acusats de desordres violents i per llançar ampolles i llaunes als agents desplegats. També es van registrar altercats en altres ciutats com Manchester o Hartlepool.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Lluís Llach
President de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)

“L’independentisme institucional, tot, s’ha de renovar o canviar”

Barcelona
Girona inicia un nou curs
opinió

Girona inicia un nou curs

Alcalde de Girona
Europa

El Regne Unit i Irlanda celebraran una cimera anual de comerç i cooperació

Barcelona
Estat francès

Milers de manifestants protesten contra el “cop de força de Macron

Barcelona
Pròxim Orient

L’activista nord-americana va morir per la bala d’un “franctirador israelià”

Barcelona
Estats Units

L’exvicepresident Dick Cheney confirma que no votarà per Trump

Barcelona
Estat espanyol

Sánchez defensa un finançament federal davant els barons del PSOE

Barcelona
política

Llach: “Aquest Onze de Setembre hi tornarem a ser”

barcelona
POLÍTICA

Alfred Bosch impulsa la tercera candidatura per liderar ERC

BARCELONA