Política

estats units

Trump Media cau a la borsa des que l’expresident s’enfronta amb Harris

La fortuna de l’expresident s’ha reduït en uns 900 milions de dòlars

Trump Media, l’empresa mediàtica de l’expresident i candidat republicà Donald Trump, va caure amb força en borsa des que la vicepresidenta Kamala Harris va emergir com el seu rival demòcrata a les eleccions, la qual cosa ha reduït la seva fortuna en uns 900 milions de dòlars.

Les accions de Trump Media, que engloba la xarxa social Truth Social, han caigut més del 20% des del 19 de juliol, la sessió prèvia a la renúncia del president Joe Biden a la reelecció, després de la qual va donar el seu vot a Harris com a successora i ha sorgit un gran moviment de suport en el partit i els votants demòcrates.

La caiguda de Trump Media afecta a la fortuna del magnat, ja que té un interès majoritari, encara que no pot vendre les seves accions fins al 25 de setembre per una clàusula de contracte després de la seva sortida a borsa.

La posició de Trump en la cotitzada el 19 de juliol es traduïa en uns 4.000 milions de dòlars, i actualment se situa en uns 3.100 milions, segons CNN.

L’empresa es va disparar més del 30% després del seu intent d’assassinat del 13 de juliol, però l’efecte positiu en borsa del succés està més que evaporat, i aquest dijous les accions han caigut gairebé un 5% addicional enmig d’una mala jornada generalitzada a Wall Street.

Trump Media no és aliena a les fluctuacions –alguns analistes la consideren una “acció meme”, tresor d’especuladors– i ha perdut prop del 50% des de la condemna de l’expresident a Nova York pels pagaments irregulars a una actriu porno en la campanya que el va portar a la Casa Blanca.

En el primer trimestre de 2024 va registrar una pèrdua neta de 327 milions de dòlars, un augment considerable respecte als comptes de l’any passat, quan va tenir una pèrdua acumulada de 58 milions de dòlars durant els 12 mesos, segons els seus resultats publicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia