Política

política

Comença la votació de la militància d’ERC

La consulta que s’allargarà fins les set de la tarda és totalment telemàtica

L’ANC fa una acció a la seu republicana contra l’acord

Comença la votació de la militància d’ERC, integrada per més de 8.500 afiliats, en una consulta telemàtica per decidir si les bases avalen o no el preacord tancat per la direcció del partit amb el PSC per investir com a president de la Generalitat Salvador Illa. La consulta, que s’ha posat en marxa a les 10 s’allargarà fins les set de la tarda i les bases hauran de votar sí, no o abstenció a la pregunta si estan d’acord “que Esquerra Republicana voti a favor de la investidura del candidat socialista a canvi de la sobirania fiscal, la promoció i protecció de la llengua catalana, la Convenció Nacional per a la resolució del conflicte polític i la resta de mesures acordades?”.

En un primer moment es va anunciar que la consulta seria també presencial, però finalment es farà estrictament on line. El partit, però, ha habilitat seus presencials per facilitar la votació telemàticament a aquelles persones que ho necessitin, dins del mateix horari de la votació. La previsió és que ERC faci públics els resultats en una roda de premsa a les 19,30 hores.

El partit ha contractat una empresa de blockchain tant pel procés de votació com per al recompte dels resultats.

Malgrat l’eventual suport de les bases a l’acord, que té com a més important conquesta el finançament singular encara hi ha un últim escull pot complicar el futur d’Illa: Jovent Republicà, organització juvenil vinculada a ERC, ha convocat també un consell nacional per decidir el vot de la seva diputada, Mar Bessas.

Aquest matí, abans que comencés el procés de votació l’ANC ha fet una acció de protesta a la seu d’ERC contra l’acord i a favor de la unitat de les forces independentistes. L’Assemblea ha col·locat urnes transparents on clamen per la unitat i la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia