Política

política

Albiach, partidària d’ajornar el debat d’investidura si Puigdemont torna i és detingut

“Tenim fins al 26 d’agost i no ve d’un, de dos dies, ni d’una setmana”, diu la líder dels Comuns a Catalunya ràdio

No descarta l’entrada a un govern presidit per Illa

La presidenta dels Comuns, Jéssica Albiach, seria partidària d’ajornar uns dies o una setmana el debat d’investidura en cas que la militància d’ERC aprovi l’acord i el president a l’exili, Carles Puigdemont, torni i sigui detingut. En una entrevista a Catalunya ràdio, Albiach ha insistit que la tornada de Puigdemont “no canvia els resultats de la nit electoral” i s’ha mostrat partidària de reunir els grups parlamentaris i decidir si és oportú un ajornament. “Tenim fins al 26 d’agost i no ve d’un, de dos dies, ni d’una setmana”, ha assegurat. La presidenta dels Comuns ha subratllat que “Puigdemont ha de poder tornar quan vulgui i estar en llibertat” i ha lamentat que “una part de la cúpula judicial tracti de reinterpretar el sentit de com va ser aprovada” la llei d’amnistia.

D’altra banda, Albiach no ha descartat l’entrada del seu partit a un eventual Govern encapçalat per Salvador Illa, però ha assegurat que de moment “no s’ha negociat”.La líder dels Comuns ha insistit que caldrà veure “quin és l’esperit d’aquest govern” si finalment la militància d’ERC dona el vistiplau a l’acord en la consulta d’aquest divendres. “El que fem és donar una oportunitat a aquest govern amb unes mesures que hem prioritzat. Si l’altra part no compleix, li retirarem el suport”, ha avisat als socialistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.