Política

estats units

L’atur repunta al juliol i aviva la pressió per a una baixada de tipus

La taxa de desocupació als Estats Units va pujar dues dècimes al juliol i es va situar en el 4,3%, la xifra més alta des d’octubre de 2021

La taxa de desocupació als Estats Units va pujar dues dècimes al juliol i es va situar en el 4,3%, segons dades publicades aquest divendres per l’Oficina d’Estadístiques Laborals.

La dada de juliol és la més alta des d’octubre de 2021. El dimecres, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va indicar que el mercat laboral estatunidenc s’està normalitzant i va afegir que “no és probable” que sigui una font de pressions inflacionàries.

Els tipus d’interès, els més alts en 23 anys, i que se situen entre el 5,25% i el 5,5%, estan tenint un efecte correcte en l’ocupació, contenint els salaris i les contractacions en una economia que creix i que segueix en risc de generar pressions que allunyin la inflació de l’objectiu del 2%, va dir.

Els analistes han assenyalat que les dades d’ús de juliol afegeixen raons perquè la Fed pugui anunciar un descompte dels tipus al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.