Política

estats units

Kamala Harris es converteix en la candidata demòcrata a la Presidència

Kamala Harris recapta 310 milions de dòlars al juliol, més del doble que Trump

La vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, ha obtingut aquest divendres els vots dels delegats necessaris per a convertir-se matemàticament en la nominada del Partit Demòcrata per a les eleccions presidencials del 5 de novembre.

Harris ha superat el llindar dels 1.976 delegats necessaris per a ser confirmada com nominada pel partit, encara que la votació virtual de compromissaris no acabarà oficialment fins dilluns que ve.

“És un orgull per a mi confirmar que la vicepresidenta Harris ha aconseguit una majoria superior dels vots dels delegats de la convenció i serà la nominada demòcrata després del tancament de les votacions el dilluns”, ha indicat el president del Comitè Nacional Demòcrata (DNC), Jaime Harrison, en una anomenada interna de la formació.

Kamala Harris va comparèixer immediatament després per a agrair la confiança que el partit ha posat en ella i assegurar que se sent “honrada” per haver estat elegida per a substituir al president, el demòcrata Joe Biden, en la carrera presidencial, després que renunciés a la reelecció fa tan sols dues setmanes i mitja pel seu desastrós paper en el debat amb el republicà Donald Trump.

“És un honor per a mi ser la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units. Acceptaré oficialment la nominació la setmana vinent”, ha assegurat Harris.

En un procés llampec, Biden va donar el seu suport a Harris i en successives reunions virtuals els delegats que havien estat triats en el procés de primàries i que havien compromès el seu vot per al mandatari van començar a declarar el seu suport a la vicepresidenta.

El DNC va donar fins a aquest dimarts perquè es presentessin altres candidatures, però finalment Harris ha estat l’única aspirant a la nominació demòcrata i per tant tenia garantida la seva nominació, que serà oficial el dilluns i quedarà escenificada en la Convenció Nacional Demòcrata que comença el dia 19 a Chicago (Illinois).

Ara, Kamala Harris ha d’anunciar el seu candidat a vicepresident, fet que podria produir-se la setmana pròxima.

Harris, de 59 anys, és la primera dona negra i amb arrels índies nominada com a candidata a la Presidència dels Estats Units.

310 milions en donacions

D’altra banda, la campanya presidencial del Partit Demòcrata ha anunciat aquest divendres que va recaptar 310 milions de dòlars al juliol, una xifra que van qualificar de “rècord” i que va ser impulsada per una allau de donacions després que el president, Joe Biden, passés el relleu com a candidat a la vicepresidenta, Kamala Harris.

La dada és més del doble que els 139 milions de dòlars reportats per la campanya del candidat republicà, l’expresident Donald Trump, durant el mateix mes.

Amb la recaptació de juliol, la campanya presidencial demòcrata, liderada primer per Biden i ara per Harris, ha superat els 1.000 milions de dòlars acumulats.

El mes de juliol anava a ser un fracàs de recaptació atès que els donants havien congelat les seves aportacions a la campanya per a pressionar a Biden al fet que tirés la tovallola després de la seva desastrosa actuació en el debat amb Trump del 27 de juny.

Biden va renunciar finalment a la seva candidatura el 21 de juliol i va recolzar com a successora a Harris, qui en poques hores va aconseguir el suport del partit i va recaptar una xifra rècord de 200 milions de dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Kamala Harris es converteix en la candidata demòcrata a la Presidència

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu autoritza l’equip negociador seguir les converses de treva al Caire

barcelona
política

Jovent Republicà decidirà dilluns si també avala Illa, com ha fet ERC

barcelona
política

ERC no garanteix investir Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
estat espanyol

Begoña Gómez és querella també contra el jutge que la investiga

barcelona
política

Els militants d’ERC avalen Illa (PSC) com a president de la Generalitat

barcelona
àfrica

Almenys 21 morts en les protestes de joves pel cost de la vida a Nigèria

barcelona
guerra a europa

L’OIEA alerta de problemes amb la refrigeració en la central nuclear de Zaporíjia

barcelona
estats units

L’atur repunta al juliol i aviva la pressió per a una baixada de tipus

barcelona