Política

ESTATS UNITS

El Pentàgon revoca l’acord amb el cervell de l’11-S per evitar la pena de mort

El pacte per declarar-se culpable s’havia anunciat aquesta setmana

El secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha revocat aquest divendres l’acord a què els EUA havien arribat amb tres acusats pels atacs de l’11 de setembre del 2001 pel qual es declaraven culpables dels càrrecs en contra seva a canvi d’una sentència de cadena perpètua.

Els afectats són Khalid Shaikh Mohammed, considerat el cervell dels atemptats i dos còmplices, Walid bin Attash y Mustafa al-Hawsawi. Els tres estan retinguts a la presó de Guantánamo (Cuba) sense judici des del 2003.

L’acord de culpabilitat evitava que el cas pogués comportar una sentència de pena de mort. Ara, després de la marxa enrere d’Austin, aquesta possibilitat tornar a estar sobre la taula.

Els atemptats de l’11-S van causar prop de 3.000 morts als EUA. Els terroristes van estavellar dos avions contra les Torres Bessones de Nova York, un contra el Pentàgon mentre que un quart va caure en un camp de Pennsilvània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.