Política

política

Rull ajorna fins dimarts la ronda de consultes prèvia al ple d’investidura d’Illa

Addueix raons d’agenda dels representants d’ERC, que demà han de veure si la diputada del Jovent Republicà s’afegeix al sí de les bases

El president del Parlament, Josep Rull, ha decidit ajornar 24 hores la ronda de consultes amb els grups que ahir fonts de la cambra havien anunciat que es faria demà, després que el candidat del PSC, Salvador Illa, li comuniqués que ja disposa dels suports necessaris per anar a un debat d’investidura. Les mateixes fonts s’han limitat a atribuir avui la demora fins dimarts a “qüestions d’agenda” del grup parlamentari d’ERC. En tot cas, és evident que abans, dilluns a la tarda, hi ha convocat un Consell Nacional del Jovent Republicà -les joventuts d’ERC, que són una organització autònoma tot i que hi tenen signat un protocol de relacions- que decidirà el sentit del vot de la seva diputada Mar Besses, del qual depèn que Illa arribi o no a la majoria de 68 diputats imprescindible. Fins ara el Jovent sempre ha rebutjat obertament aquesta opció.

Segons les mateixes fonts parlamentàries, dimarts les trobades presencials de Rull amb els líders dels grups començaran a dos quarts de deu del matí amb el mateix Salvador Illa (PSC), i continuaran amb els grups que donaran suport a la investidura, tot allargant-se fins al migdia. Hi ha-una reunió programada cada mitja hora: a les 10 amb Josep Maria Jové i Marta Vilalta (ERC); a 2/4 d’11 amb Jéssica Albiach (Comuns Sumar); a les 11 amb Albert Batet i Mònica Sales (Junts); a 2/4 de 12 amb Alejandro Fernández (PP); a les 12 amb Ignacio Garriga (Vox); a 2/4 d’1 amb Dani Cornellà, de la CUP, i a la 1, pendent de confirmació, amb Sílvia Orriols i Ramon Abad d’Aliança Catalana. Acabada la ronda de consultes, Rull farà una compareixença per informar del resultat de les converses i anunciar els propers passos, que haurien de passar per la convocatòria immediata de la Diputació Permanent, l’òrgan rector del Parlament aquesta primera quinzena d’agost, que és el que formalment haurà de fixar data i convocar el ple d’investidura.

Rull ja va fer una primera ronda de consultes el 18 i 19 de juny, si bé en aquell moment cap candidat va expressar la intenció de presentar-se a la investidura perquè no tenia els suports necessaris, tot i que el mateix Illa i Carles Puigdemont (Junts) van anunciar la voluntat de buscar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Rull ajorna fins dimarts la ronda de consultes prèvia al ple d’investidura d’Illa

barcelona
política

Els CDR desconvoquen la mobilització de demà a l’estació de França

barcelona
política

Òmnium lamenta la investidura d’Illa però reclama fugir de “retrets estèrils”

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona