Política

Saura vol revisar el pacte del tripartit

El president d'ICV i conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, demanarà al president de la Generalitat, José Montilla, i al vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, la conveniència de celebrar una "cimera" per adaptar el pacte que regeix el tripartit a la conjuntura de crisi econòmica.

ICV vol que la trobada se celebri al desembre, just després del cicle de congressos dels partits del govern, l'últim dels quals és precisament el d'Iniciativa, que es farà del 21 al 23 de novembre a Sabadell.

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha reiterat aquest dilluns que quan es va negociar l'acord de govern Catalunya estava en "creixement econòmic", i que ara està "en recessió", per la qual cosa hi ha elements d'aquest pacte "desfasats".

"Això justifica tornar-se a asseure i convocar una cimera dels partits del govern per actualitzar el programa", ha dit Guillot, que ha precisat que ICV vol que el pacte accentuï la "despesa social" i la "inversió pública per a rellançar l'economia".

Encara que ha comentat que les propostes concretes per actualitzar el pacte es definiran a l'assemblea d'ICV, ha apuntat també: "Cal introduir amb força el criteri de l'austeritat, de la formal i de la real".

"Fa falta actitud i gestos austers per part dels governants", ha dit, a l'hora que ha remarcat, tal com va fer ahir, que el pacte ha d'actualitzar-se perquè quedi clar que ara correspon "protegir els vulnerables" davant la crisi.

ICV proposa, per exemple, "renunciar a l'ortodòxia pressupostària", de manera que la Generalitat pugui entrar en dèficit si és necessari, i donar prioritat a les infraestructures "socialment més útils", que "tinguin major impacte econòmic i social i generin més ocupació".

Malgrat això, Guillot ha reconegut que els pressupostos de la Generalitat per al 2009 ja estan adaptats a la conjuntura de crisi.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC promet depurar responsabilitats pel cartell ofensiu contra Maragall

barcelona
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona
Unió Europea

Tornar a fer gran Europa

Brussel·les
Josep Quesada i Tornero
Alcalde de Cardedeu (PSC)

“Hi ha un incivisme important i encareix la taxa d’escombraries”

Cardedeu
Joan Masferrer i Sala
Cap de l’oposició de Cardedeu (ERC)

“El porta a porta s’havia de fer [...], però també genera remor”

Cardedeu