Política

ÀFRICA

El president de Nigèria implora la fi de les protestes per l’alt cost de la vida

Milers de nigerians es manifesten des de dijous en unes mobilitzacions en què han mort ja més de vint persones

El president de Nigèria, Bola Tinubu, ha demanat aquest diumenge als milers de manifestants que surten al carrer des de dijous per protestar contra el cost de la vida que suspenguin les mobilitzacions, en què almenys 21 persones han mort i gairebé 700 han estat detingudes, informa Efe. Tinubu diu comprendre el “dolor i frustració” dels joves i es compromet a resoldre “les preocupacions plantejades”.

Es tracta de la primera comunicació pública del mandatari des que desenes de milers de nigerians es manifestessin a la capital, Abuja, i a d’altres ciutats del país, com ara Lagos, Enugu i Kano.

El cost de la vida a Nigèria no ha fet més que encarir-se des del mandat de Tinubu, amb la inflació enfilada a un màxim històric del 34%, el juny. Els preus de productes bàsics com ara l’arròs, el blat de moro i el nyame s’han fet inassequibles per molts ciutadans.

Amb més de 213 milions d’habitants, Nigèria és el país més poblat d’Àfrica i, també, un dels seus principals productors de petroli, i una de les principals economies del continent. Amb tot, quatre de cada deu nigerians viuen per sota dels llindars de pobresa, segons el Banc Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.