Política

pròxim orient

Hezbol·là llança diversos drons des del Líban al nord d’Israel

L’exèrcit israelià intercepta la majoria de projectils i dos causen ferits lleus

Els sistemes de defensa aèria israelianes han interceptat aquesta matinada i al matí diversos drons llançats per la milícia xiïta Hezbol·là des del Líban, però dos dels ginys han caigut als voltants d’Ayelet HaShahar, a uns 10 quilòmetres de la frontera, i a Malkia, a menys d’un quilòmetre, segons les informacions de l’exèrcit recollides per Efe. “Un oficial i un soldat de les forces armades han resultat lleument ferits”, ha explicat l’exèrcit sobre l’impacte a Ayelet HaShahar.

Hezbol·là ha reivindicat l’atac d’aquesta matinada, que assegura haver dirigit contra “la recentment establerta seu de la 91a Divisió de l’exèrcit” a Ayelet. El grup proiranià ha afegit que els llançaments s’han produït en resposta als atacs israelians contra Bazouriye, Deir Seryan, en els quals van morir dos combatents, mentre que a última hora de la nit Hezbol·là ha anunciat la mort de dos milicians més del grup.

Israel i Hezbol·là mantenen un intercanvi de foc constant des de l’octubre que amenaça amb convertir-se en una guerra multifront amb la implicació de l’Iran després del bombardeig israelià a Beirut de la setmana passada i la mort a Teheran del líder de Hamàs, Ismail Haniyeh.

Fins ara, l’intercanvi de projectils ha matat almenys 586 persones, la majoria del costat libanès i de les files de Hezbol·là, que ha confirmat 359 baixes de milicians i comandants, algunes a Síria. A Israel han mort 47 persones al nord, 22 militars i 25 civils, entre els qualz els 12 menors i adolescents que van perdre la vida per la caiguda d’un projectil quan jugaven futbol a la localitat drusa de Majdal Shams, als Alts del Golan ocupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.