Política

política

Junts pregunta a Illa què farà si Puigdemont és detingut en la investidura

La presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, insta el candidat socialista Salvador Illa a explicar què farà si, durant el ple de la seva investidura previst per aquesta setmana, l’expresident Carles Puigdemont és detingut a la tornada de l’exili. En declaracions a Catalunya Ràdio, Borràs ha advertit que la detenció de Puigdemont “no rebentaria la investidura” d’Illa només sinó “la democràcia espanyola” perquè evidenciaria que “el poder judicial actua al marge del poder legislatiu” en no aplicar la llei d’amnistia, segons informa EFE.

Al mateix temps, però, Borràs ha afirmat que Puigdemont “no es deixarà detenir” perquè “no reconeix aquesta capacitat dels jutges espanyols” de no aplicar la llei d’amnistia aprovada pel Congrés dels Diputats. De fet, Borràs fa la pregunta a Illa tot recordant que la llei ha estat impulsada i aprovada pel seu partit i el seu govern en referència al PSOE i l’executiu de Pedro Sánchez.

Borràs qualifica de “mala notícia per al país” l’acord del PSC i ERC perquè considera que els republicans han “prioritzat l’eix ideològic per sobre de l’eix nacional”, al mateix temps que ha expressat dubtes sobre el compliment de l’acord per part dels socialistes perquè, conclou, sigui del color que sigui, el govern espanyol “incomplirà sistemàticament amb Catalunya”. Per la presidenta de Junts, una presidència de la Generalitat encapçalada per Illa tindrà com a resultat “un país més sotmès” i “una nació més diluïda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia