Política

política

ERC retreu a Puigdemont que els culpi de la seva previsible detenció

Li demana una rectificació en considerar que pot criticar l’acord amb el PSC perquè el perjudica electoralment però no fer-los responsables de la detenció

ERC ha respost a l’expresident Carles Puigdemont amb un comunicat de l’executiva en què li retreuen que els culpi de la seva previsible detenció i li demanen una rectificació per aquest assenyalament. Tot i apuntar-ho amb una expressió que defugia l’acusació directa a ERC, en la seva carta pública Puigdemont va escriure que “la decisió de la militància d’ERC d’investir el candidat socialista, Salvador Illa, com a president de la Generalitat fa que la detenció sigui una possibilitat real d’aquí a molt pocs dies”. La frase, que assenyala implícitament amb el dit a ERC, no ha agradat a l’executiva dels republicans que, aquest matí, han respost amb un comunicat en què li demanen una “rectificació” per haver fet ”ús de la repressió per intentar treure profit electoral” en un gest que consideren “vergonyós i ofensiu” quan ERC, argumenten, “ha defensat sempre la lluita antirepressiva i totes les nostres energies han estat dirigides a acabar amb la repressió de l’Estat espanyol”.

De fet, ERC no s’està d’acusar Junts i l’entorn de Puigdemont de culpabilitzar ERC de la seva previsible detenció perquè l’acord d’investidura amb el PSC “els és perjudicial pels seus interessos electorals”. Davant d’això, en comptes de limitar-se a la crítica política, Puigdemont ha superat els “límits” i ha decidit ofendre ERC fent-la responsable de la seva detenció, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.