Política

tribunals

Rebutgen amnistiar possibles delictes vinculats a subvencions de la Diputació de Barcelona

El jutge Aguirre descarta que el que s’investiga fos per promoure el sobiranisme

El titular del jutjat 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha rebutjat aplicar la llei d’amnistia als investigats en diverses peces judicials relacionades amb suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona, entre els quals Josep Lluís Alay, responsable de l’oficina de Carles Puigdemont, i Víctor Terradellas, l’empresari i exresponsable de relacions internacionals de CDC.

El jutge Aguirre considera que no ha quedat “suficientment acreditada” la relació dels delictes investigats amb l’intent d’assolir la independència de Catalunya i per això “no procediria” aplicar la llei d’amnistia, segons una de les resolucions conegudes avui. El magistrat assenyala que la investigació va començar per presumptes subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona i que “han anat apareixent indicis de la comissió dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics i tràfic d’influències”, que han motivat l’obertura de peces separades. En la peça principal, Terradellas i la seva parella, Judit Aixalà, així com Alay, van demanar que se’ls apliqués la llei d’amnistia, però el jutge s’hi oposa pels delictes de malversació i creu que hi va haver un “enriquiment injust” dels que van rebre les subvencions.

Pel que fa a la peça del nomenament de Maite Fandos com a personal eventual de la Diputació de Barcelona, en què s’investiguen els delictes de tràfic d’influències i malversació, el jutge s’oposa a aplicar la llei perquè , sosté, “no té cap relació amb el procés independentista”. “Pel fet que una persona es declari independentista no té de per si carta blanca per cometre els delictes que aquí s’investiguen, ja que són amnistiables les malversacions comeses per promoure la independència de Catalunya, fet que no va ser reconegut pels encausats”, diu Aguirre en la resolució relacionada amb el nomenament de Fandos. En resolucions conegudes aquest dilluns, el jutge que investiga el cas ‘Volhov’ tampoc veu amnistiable els investigats en la peça de CatMon/Igman, sobre suposat finançament indirecte del procés a través de subvencions públiques, sobre els que no dona més detalls perquè manté oberta l’investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona
tribunals

Rebutgen amnistiar possibles delictes vinculats a subvencions de la Diputació de Barcelona

barcelona
europa

Bulgària s’encamina a les setenes eleccions generals en tres anys i mig

barcelona
europa

Alerta màxima a Grècia per un “possible atemptat” a un objectiu israelià

barcelona
política

El jutge que imputa traïció a Puigdemont rebutja apartar-se del cas

barcelona
japó

La borsa de Tòquio s’ensorra un 12,4% i arrossega els mercats

barcelona