Política

regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

El primer ministre adverteix que les persones que cometin delictes en internet –en clara referència a instigar la violència– seran tractades de la mateixa manera

El primer ministre britànic, Keir Starmer, ha promès aquest dilluns que tot el “pes de la llei” caurà sobre els responsables de la violència del cap de setmana en diverses ciutats del Regne Unit.

Starmer ha fet una declaració al final d’una reunió del comitè d’emergència Cobra, a la qual van assistir diversos ministres, caps policials i els serveis de seguretat, per a analitzar els disturbis i prendre mesures en cas que continuïn en els pròxims dies.

“Aquesta no ha estat una protesta, aquesta ha estat violència”, ha afirmat el líder laborista, que ha considerat intolerable que s’ataquessin mesquites.

Starmer ha recalcat que hi haurà suficient espai a les presons per a empresonar als responsables que van llançar tota mena d’objectes, com a pedres o ampolles, contra els agents de l’ordre i que van atacar també mesquites i un hotel que alberga a sol·licitants d’asil.

“Però farem que això funcioni i ens assegurarem que tinguem els llocs que es necessiten (a les presons) per a portar ràpidament als responsables davant la Justícia”, ha agregat.

Entre altres coses, Starmer ha avisat que el dret penal haurà d’aplicar-se tant en línia com fora d’ella, per la qual cosa les persones que cometin delictes en internet –en clara referència a instigar la violència– seran tractades de la mateixa manera.

En ser-li preguntat sobre si convocarà el Parlament, com demanen diversos diputats, el primer ministre ha dit que la prioritat ara és garantir que els carrers del país siguin segurs per a tots.

“El meu objectiu és assegurar-me que posem fi a aquest desordre, que les sancions penals siguin ràpides”, ha explicat.

Així mateix, un portaveu de la residència oficial de Downing Street ha indicat, al final de la reunió d’emergència, que el primer ministre ha rendit tribut al treball dels policies que van tractar de controlar les revoltes i que va haver-hi centenars de detinguts. “La policia continua desplegant recursos addicionals en tot el país, en llocs estratègics on és necessari”, va agregar el portaveu.

La tensió va augmentar arran de l’atac amb arma blanca del 29 de juliol en un centre recreatiu en Southport (nord-oest anglès), en el qual tres nenes van morir i vuit menors i dos adults van resultar ferits.

L’autor de l’atac, Axel Rudakubana, de 17 anys, nascut a Gal·les de pares ruandesos, ha estat acusat de l’assassinat de les petites i intent d’assassinat de les altres deu persones, però el malestar dels grups ultradreta va augmentar en divulgar-se per les xarxes socials informació incorrecta que l’agressor era sol·licitant d’asil que havia creuat en pastera el canal de la Mànega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona
tribunals

Rebutgen amnistiar possibles delictes vinculats a subvencions de la Diputació de Barcelona

barcelona
europa

Bulgària s’encamina a les setenes eleccions generals en tres anys i mig

barcelona
europa

Alerta màxima a Grècia per un “possible atemptat” a un objectiu israelià

barcelona
política

El jutge que imputa traïció a Puigdemont rebutja apartar-se del cas

barcelona
japó

La borsa de Tòquio s’ensorra un 12,4% i arrossega els mercats

barcelona