Política

política

ERC avança a Rull el seu suport a Illa a canvi “d’un finançament just i singular”

El president del Parlament ha obert amb el candidat socialista les consultes amb tots els grups per convocar el ple de la investidura

El president del Parlament, Josep Rull, inicia amb el candidat a la investidura com a nou president de la Generalitat, Salvador Illa, la tanda de consultes als grups per convocar el ple. A quarts de deu del matí, Rull ha rebut Illa al despatx d’audiències de la cambra abans de reunir-se amb els representants d’ERC i Comuns per confirmar que el candidat socialista ha reunit una majoria parlamentària suficient per ser investit. Les reunions tenen una durada prevista de mitja hora i, posteriorment, Rull farà el mateix amb els representants de Junts, PP, Vox, CUP i Aliança Catalana. Al voltant de tres quarts de dues de la tarda, el president Rull té previst comparèixer per anunciar la convocatòria del ple d’investidura.

ERC ha informat Rull de la seva decisió de donar suport a la investidura d’Illa després que les bases hagin avalat el preacord dels republicans amb el PSC. El president del grup parlamentari d’ERC, Josep Maria Jové, i la portaveu del partit, Marta Vilalta, han explicat a Rull “el resultat ajustat que avala l’acord per un finançament just i singular, la protecció del català, avançar en la resolució del conflicte i mantenir polítiques republicanes transformadores dels darrers anys”, segons un comunicat del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.