Política

L'Audiència Nacional processa Txeroki per ordenar l'atemptat de la T-4 durant la treva

Terrorisme

El jutge Santiago Pedraz acusa el dirigent etarra Garikoitz Aspiazu, Txeroki, detingut dilluns passat a França, d'haver ordenat al comando Elurra, l'estiu del 2006 en plena treva de la banda terrorista, l'atemptat a la T-4 de l'aeroport de Barajas, el 30 de desembre d'aquell mateix any.

Així ho ha assegurat el jutge de l'Audiència Nacional en la interlocutòria en què aprova processar Txeroki com a autor de dos delictes d'assassinat terrorista (pels dos joves equatorians que van morir a l'atemptat), estrall terrorista i detenció il·legal (per retenir el propietari de la furgoneta amb què els etarres van fer l'atemptat).

Pedraz, que demana la detenció i l'entrega de Txeroki per aquests fets, assegura que l'estiu del 2006 la direcció d'ETA va ordenar al comando Elurra la col·locació d'una furgoneta bomba a l'aeroport. Per això, Txeroki –que té 22 causes pendents a l'Audiència Nacional– es va reunir amb diversos membres del comando per coordinar l'atemptat.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.