Política

política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

Cita demà al matí la diputació permanent del Parlament que ha de convocar formalment la sessió

PSC, ERC i Comuns havien reclamat minuts abans que ho fes amb caràcter “urgent”

Vilalta admet que es pot suspendre la sessió si detenen Puigdemont però diu que s’hauria de reprendre “al més aviat possible”

El president del Parlament, Josep Rull, ha proposat formalment el líder del PSC, Salvador Illa Roca, com a candidat a la presidència de la Generalitat, segons una resolució que ha signat minuts després de la preceptiva ronda de consultes que ha mantingut aquest matí amb tots els líders dels grups parlamentaris, que li han confirmat que ja compta amb els vots del PSC, ERC i comuns, que sumen la majoria necessària. Rull ha convocat per demà a les 10 del matí la diputació permanent, que és l’òrgan que regeix el Parlament aquesta primera quinzena d’agost, per tal que al seu torn convoqui formalment el ple. Tot i que fins demà, doncs, no es podrà confirmar la data exacta, Rull ja ha proposat que el ple d’investidura comenci dijous, 8 d’agost, a les 10 del matí.

Minuts abans, just acabada la ronda de consultes, el PSC, ERC i Comuns Sumar ja havien visualitzat el nou front parlamentari que s’erigeix i han fet públic un escrit conjunt que han entrat a registre, signat pels respectius portaveus, en què sol·licitaven “amb caràcter urgent i immediat” la convocatòria de la diputació permanent. La ja previsible decisió de Rull engega, ara sí, el rellotge per al retorn de Carles Puigdemont, i la seva segura detenció, que podrien fer trastocar aquest calendari.

En aquest sentit, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reconegut a TV3 que si Puigdemont és detingut “agafa molt pes” l’opció de suspendre o ajornar el ple en funció de si encara no ha començat o ja està en curs, però també ha deixat clar que la sessió s’hauria de reprendre “al més aviat possible” perquè les institucions del país “no poden quedar subjectes als tempos del Tribunal Suprem”. En aquest sentit, això sí, ha dit que si hi ha mobilitzacions per la llibertat de Puigdemont, ERC hi serà, perquè sempre ha estat “en la solidaritat antirepressiva”, tot i que rebutja el “clima de crispació” que s’està generant al voltant dels republicans, especialment des de Junts, i els ha advertit que “deixin d’’alimentar-lo”. El que també ha deixat clar Vilalta és que la decisió d’ERC de fer presidenta Illa “està presa”, i “no canviarà” en funció dels esdeveniments dels propers dies amb Puigdemont. “És una decisió amb totes les conseqüències, amb totes les reflexions i debats fets”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona
bangladesh

El president dissol el Parlament a petició dels líders estudiantils

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca Ucraïna amb quatre míssils balístics

barcelona
política

Junts demanarà suspendre el ple d’investidura d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona