Política

estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

Els demòcrates esperen que el governador de Minnesota ajudi a atraure els votants més d’esquerres i de les zones rurals

La candidata demòcrata a les eleccions presidencials nord-americanes del novembre, Kamala Harris, ha escollit el governador de Minnesota, Tim Walz, com a company de tàndem i aspirant a la vicepresidència, segons ha avançat la premsa dels EUA. Walz, de seixanta anys, exmembre de la Guàrdia Nacional i exmestre, és conegut per les seves idees progressites, que podrien ajudar Harris, més liberal, a seduir els votants més d’esquerres, especialment de l’àmbit rural.

Com a governador, Walz ha fet polítiques progressistes amb mesures com garantir la gratuïtat dels àpats escolars, accions per combatre el canvi climàtic i permisos retribuïts per als treballadors. de Minnesota. També s’ha distingit per defensar els drets reproductius de les dones des de la Cambra de Representants.

La tria de Walz serveix de contrapunt al perfil de Harris, afroamericana i filla d’immigrants de Jamaica i de l’Índia. El número dos de Harris és un home blanc del mitjà oest proper a estats clau per al camí a la Casa Blanca com Wisconsin i Michigan.

L’equip de campanya del candidat republicà, Donald Trump, ha reaccionat de seguida a l’elecció de Walz, a qui ha qualificat d’“esquerranós radical”. “Si Walz no els diu la veritat als votants , ho farem nosaltres: com Kamala Harris, Tim Walz és un perillós extremista d’esquerra”, ha dit en un comunicat Karoline Leavitt, secretària de prensa de la campanya de Trump.

Es preveu que Harris presenti oficialment el seu company de tàndem en un míting aquest dimarts a Philadelphia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia