Política

europa

L’OTAN coordina l’adquisició per a Alemanya de míssils Patriot per a reposar el seu arsenal

Vuit països europeus i Ucraïna compten amb aquestes bateries per a la defensa contra míssils de creuer, míssils balístics, avions no tripulats i aeronaus enemigues

L’Agència de Suport i Adquisicions de l’OTAN (NSPA, per les seves sigles en anglès) ha anunciat aquest dimarts que farà costat a Alemanya amb un contracte per a la compra de míssils Patriot de guiat millorat (GEM-T) addicionals per a reposar l’inventari alemany, minvat per la transferència de defenses antiaèries a Ucraïna.

Dinamarca, Països Baixos i Noruega han acordat participar en el finançament d’aquesta adquisició, segons ha indicat en un comunicat la NSPA.

L’agència va explicar que el GEM-T, l’interceptor millorat per a abatre míssils balístics tàctics, és un element primari del sistema de defensa antiaèria i antimíssils Patriot provat en combat.

Vuit països europeus i Ucraïna compten amb bateries Patriot per a la defensa contra míssils de creuer, míssils balístics, avions no tripulats i aeronaus enemigues. En total, aquest sistema és la base de la defensa aèria de 19 països.

El gener de 2024, la NSPA va anunciar un contracte marc multinacional pluriennal per a fer costat a una coalició de nacions, entre elles Alemanya, Països Baixos, Romania i Espanya, amb una quantitat combinada de fins a 1.000 Patriot.

“Aquest contracte demostra una vegada més que la NSPA, com a principal organització de l’OTAN per a l’adquisició, suport i sosteniment multinacional, proporciona als països solucions multinacionals eficaces i rendibles, al mateix temps que reforça les capacitats industrials europees”, ha indicat la directora general de l’agència, Stacy A. Cummings.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona
europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

barcelona
europa

L’OTAN coordina la compra de míssils Patriot per a reposar l’arsenal alemany

barcelona
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona