Política

política

l’AMI posa en valor el retorn de Puigdemont i tem per la manca de garantia democràtica

Crida a rebre’l de manera institucional

Lamenta l’investidura d’Illa

Comunicat de l’associació de Municipis per a l’Independència (AMI) amb motiu de l’imminent retorn de l’exili de Carles Puigdemont. L’AMI demana rebre i “donar valor institucional” a la tornada a tots els seus més de 700 associats, encara que n’impliqui la detenció.

L’entitat municipalista recorda que en els darrers 12 anys “s’ha aconseguit fer créixer la llavor i crear les complicitats necessàries per fer avançar el projecte d’emancipació nacional, fent bandera de la lluita antirepressiva en defensa d’uns ideals, posant-nos al costat dels represaliats/des i de les persones que han patit l’exili i la presó”. Insisteix, com han fet altres entitats com Òmnium o l’ANC en la necessitat d’assolir una “unitat d’acció des de la diversitat política sense excloure ningú, sense buscar culpables, ni assenyalar amb el dit perquè el nostre gran valor és que no som la veu dels partits sinó que som l’altaveu del món local” . A l’AMI, “ens trobem còmodes en els espais on el país està per davant de qualsevol accent polític”, recorda el comunicat de l’entitat que presideix l’alcalde de l’Ametlla, Jordi Gaseni.

“El retorn de tots els exiliats i exiliades representa un símbol de la resiliència i de la lluita per la democràcia i les llibertats” recorda. L’AMI recorda que Puigdemont la va presidir durant set anys i que “el seu retorn, com el retorn de tots els exiliats i exiliades, i la sortida de la presó de totes les preses i presos polítics, no és només una victòria personal, sinó també una reafirmació dels nostres valors col·lectius i de la nostra determinació en defensa de la justícia i de la llibertat.

Igualment lamenta que Salvador Illa sigui el candidat a presidir el govern. “En aquests moments, en què la presidència de la Generalitat pot passar a mans de l’unionisme, ens pertoca a l’AMI el paper de lideratge de l’independentisme institucional municipal perquè tenim la legitimitat i estem segurs que tenim la capacitat i la força per poder-ho fer”, lamenten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona
europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

barcelona
europa

L’OTAN coordina la compra de míssils Patriot per a reposar l’arsenal alemany

barcelona
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona