Política

política

Puigdemont emprèn el retorn i serà rebut a Barcelona en un acte demà al matí

El president a l’exili anuncia que ja està tornant en un vídeo a les xarxes, en què insta a “contestar i confrontar” el “desafiament” del Suprem

Convocatòria conjunta per donar-li la benvinguda de Junts per Catalunya, Òmnium, l’ANC, l’AMI, el Consell de la República, la CUP, els CDR i el Ciemen a l’Arc de Triomf de Barcelona

El Consell de la República, Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Junts per Catalunya han convocat per demà a les 9 del matí, al Passeig Lluís Companys de Barcelona, un acte que vol ser multitudinari de rebuda de l’exili al president Carles Puigdemont, que una hora després voldria assistir al ple previst al Parlament per a la investidura de Salvador Illa. L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la CUP, els CDR i el Ciemen també s’han afegit a la convocatòria, mentre ERC i els comuns encara no s’hi han pronunciat. Totes aquestes organitzacions han llençat una crida simultània, i de fet algunes han demanat que ja s’hi vagi una hora abans, a les vuit del matí, ja que les nou és l’hora prevista per al discurs de Puigdemont, abans o després del qual molt probablement serà detingut. Fonts de Junts asseguren que a l’acte, que asseguren que afronten “amb normalitat”, es preveu que hi intervingui únicament Puigdemont, i que en acabat sigui acompanyat fins a les portes del Parlament per una multitud composada per la primera plana del partit, alcaldes i altres càrrecs i excàrrecs, a més de tot de militants i simpatitzants de les entitats independentistes.

“He emprès el viatge de retorn des de l’exili, no hi ha cap altre camí cap a la normalitat democràtica que la fi de la repressió política contemplada en la lletra i esperit de la llei d’amnistia”, ha proclamat solemnement Puigdemont, en paral·lel, en un vídeo que ha penjat a les xarxes . En ell, torna a denunciar que les seves “no són condicions de normalitat democràtica”, ja que el Tribunal Suprem “es nega a obeir” la llei aprovada pel Congrés, i ell i el diputat Lluís Puig no podran assistir “lliurement” al ple de demà. “Aquest desafiament s’ha de contestar i confrontar”, ha etzibat Puigdemont, que ha titllat d’”arbitrària i il·legal” la seva probable detenció, i afirma que no es pot “callar” davant “l’actitud de rebel·lió en què s’han bunqueritzat alguns jutges del Suprem”. El president a l’exili també ha lamentat que al govern espanyol “no sembla que li inquieti massa” el que li pugui passar, i que al futur govern català “li resultarà igual d’indiferent”.

La mà dreta i cap de l’oficina de Puigdemont, Josep-Lluís Alay, ha lamentat en una piulada tot el dispositiu de seguretat que estan muntant els Mossos al voltant del Parlament, per evitar que hi pugui arribar. “Contemplant el final definitiu dels Mossos com a policia catalana”, ha lamentat, una “deriva” de la qual diu haver estat “testimoni directe” els últims set anys. Això sí, també avisa que hi ha “honroses excepcions, herois anònims” que assegura que demà restaran a les ordres de Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

La policia es posa en alerta per possibles aldarulls en centres d’immigració

barcelona
política

Puigdemont emprèn el retorn i serà rebut a Barcelona en un acte demà al matí

barcelona
política

Convocat per a demà a les 10 el ple d’investidura d’Illa

barcelona
estats units

El tàndem Harris-Walz s’estrena en la cursa per mantenir la Casa Blanca

barcelona
política

La investidura demà d’Illa, pendent de Puigdemont

barcelona
Josep López Ruiz
Alcalde d’Ullà (PSC)

“Hem intentat evitar amb ajuts, tant com hem pogut, el deute”

Ullà
Amèrica Llatina

Veneçuela en l’era d’Elon Musk

guerra a gaza

Hamàs tria a Yahya Sinwar cap del buró polític en substitució del mort Haniyeh

barcelona
argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona