Política

regne unit

La policia es posa en alerta per possibles aldarulls en centres d’immigració

Les forces de seguretat reben avisos de noves concentracions ultres al país

La policia britànica està en alerta aquest dimecres després de circular per internet la informació que grups d’extrema dreta planegen manifestar-se aquesta nit al davant de trenta centres d’immigració del Regne Unit, segons informa Efe.

El primer ministre britànic, Keir Starmer, va advertir dimarts que les forces de l’ordre prendran “totes les mesures que siguin necessàries” per controlar una nova onada de les revoltes iniciades per aquests grups el 30 de juliol a la localitat de Southport, ql nord-oest d’Anglaterra. Segons les autoritats, més de 6.000 policies antiaval·lots es preparen per actuar aquesta nit si calgués.

Els extremistes anti-immigració i contra l’Islam, que es mobilitzen a través de les xarxes socials, protestaran davant uns trenta centres legals especialitzats a facilitar suport als qui sol·liciten asil. El diari Financial Times ha revelar que també tenen plans per atacar bufets d’advocats favorables als immigrants.

El primer ministre va fer la nit passada una segona reunió d’emergència Cobra amb ministres i caps de policia i es va comprometre a fer tot el necessari per a posar fi a la violència. La reunió Cobra va ser per coordinar la nostra resposta al desordre i vaig deixar molt clar que els involucrats sentiran tot el pes de la llei,”, va assenyalar Starmer al final de la trobada.

Les protestes van començar després de l’assassinat amb arma blanca –el 29 de juliol– de tres nenes en un centre recreatiu d’estiu a Southport, on vuit menors més i dos adults van resultar ferits. L’acusat de l’atac, Axel Rudakubana, de disset anys, va néixer a Gal·les de pares ruandesos, però els grups d’extrema dreta van fer córrer per les xarxes socials que el noi era sol·licitant d’asil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia