Política

àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

‘El banquer dels pobres’, que és com se’l coneix, podria prendre jurament demà com a líder del govern interí, una vegada torni al país

Un tribunal de Bangladesh ha absolt aquest dimecres al Premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus d’una condemna a sis mesos de presó per múltiples infraccions de la llei laboral, abans que el guardonat assumeixi el càrrec de cap del govern interí després de la dimissió i fugida de l’exprimera ministra Sheikh Hasina.

“Estem, per descomptat, contents amb el veredicte perquè l’imperi de la llei ha estat restablert”, ha dit als mitjans l’advocat del premi Nobel, Abdullah Al Mamun.

Una cort laboral de Daca ha absolt Yunus i a altres tres alts càrrecs de la companyia Grameen Telecom, després que el passat 1 de gener fossin condemnats a presó en un cas que van denunciar com motivat políticament.

El premi Nobel i els altres executius no van ingressar a la presó en haver-los concedit el tribunal un termini per a presentar una apel·lació a una instància superior.

Yunus va ser acusat el setembre de 2021 de no constituir el Fons de Contribucions dels Treballadors i el Fons de Benestar en la seva empresa, així com de no compartir amb els seus empleats els beneficis que els corresponien, entre altres càrrecs.

Yunus, a qui es coneix com ‘el banquer dels pobres’ va obtenir en 2006 el Nobel de la Pau per haver fundat el Banc Grameen per a combatre la pobresa en Bangladesh, atorgant microcrèdits a persones d’escassos recursos que normalment serien rebutjades en el sistema financer.

No obstant això, Yunus mantenia una relació tibant amb les autoritats des de l’arribada al poder de Hasina.

Si l’enemistat amb Hasina va portar a Yunus a afrontar desenes de casos en els tribunals, la caiguda de la ja ex primera ministra després de setmanes de manifestacions que van deixar més de 400 morts han catapultat al premi Nobel a la primera línia política.

El president de Bangladesh, Mohammed Shahabuddin, va acordar dimarts nomenar Yunus, de 84 anys, com a cap del nou govern interí després que els líders de les protestes antigovernamentals que van provocar la caiguda de l’exprimera ministra Sheikh Hasina proposessin la seva candidatura.

Yunus podria prendre jurament demà com a líder del govern interí, una vegada torni al país, ha dit el cap de l’Exèrcit, Waker-Uz-Zaman, en una roda premsa recollida pel diari Prothom Alo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Swift comparteix una foto amb una silueta de Harris, però no diu si li fa costat

barcelona
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona