Política

iran

Egipte diu que l’Iran ha avisat de no sobrevolar el seu espai aeri per maniobres militars

L’avís es produeix en un moment en el qual Israel espera una resposta de l’Iran després de la mort en un atac del líder del buró polític del grup palestí Hamàs, Ismail Haniyeh

Les autoritats egípcies han estat avisades per l’Iran que les companyies aèries han d’evitar sobrevolar l’espai aeri iranià per “maniobres militars”, segons ha indicat aquest dimecres la televisió oficial egípcia Al Qahera News.

“L’avís de les autoritats iranianes és per a evitar sobrevolar l’espai aeri a causa de maniobres militars”, ha indicat una font anònima del govern egipci a la cadena pròxima a la Intel·ligència egípcia. Aquest avís, d’acord amb l’informant, s’ha donat “a totes les companyies d’aviació civil del món”, sense donar més detalls.

D’altra banda, mitjans especialitzats en aviació han assegurat avui que Egipte ha emès un NOTAM –alerta als aviadors de qualsevol perill en una ruta– per a evitar l’espai aeri iranià entre les 01.00 i 04.00 GMT de demà, dijous, sense donar més informació.

Aquest avís es produeix en un moment en el qual Israel espera una resposta de l’Iran després que un atac atribuït a l’Estat jueu matés a Teheran al líder del buró polític del grup palestí Hamàs, Ismail Haniyeh, la setmana passada.

L’abril passat, quan l’Iran va llançar el seu primer atac a Israel com a represàlia a l’acció contra la destrucció del consolat iranià a Damasc, Jordània va ser el primer país a tancar l’espai aeri.

Fins al moment, l’aviació civil jordana no ha reaccionat davant d’aquesta informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia