Política

El retorn de l’exili

Puigdemont no apareix a la investidura i s’activa la detenció

Detenen un mosso amb el cotxe del qual l’expresident hauria marxat de l’Arc de Triomf barceloní

Després del seu discurs de tornada a Catalunya al Passeig Lluís Companys de Barcelona, l’expresident Puigdemont ha estat acompanyat braç a braç pel president del Parlament, Josep Rull, i pel secretari general de Junts, Jordi Turull, en direcció cap al Parlament, agombolat pels seus propers i pels expresidents Artur Mas i Quim Torra entre molts d’altres, entre la multitud que els protegia. Fora de càmeres de televisió, mentre els seus acompanyants accedien al recinte del Parc de la Ciutadella per assistir al ple d’investidura del candidat socialista Salvador Illa, Puigdemont ha desaparegut i no se l’ha vist accedir a la cambra. Poc després d’iniciar-se la sessió d’investidura, la periodista Anna Punsí ha informat que els Mossos han activat l’Operació Gàbia del nivell 2 al 3 per detenir l’expresident per ordre del Suprem. “Tenen dues matrícules controlades però no tenen clar en quin dels dos vehicles podria haver marxat Puigdemont”, afegia la periodista en el seu tuit a la xarxa X. El mitjà eldiario.es apuntava que l’operació Gàbia suposa la vigilància de totes les sortides de Barcelona per tal d’impedir la marxa de l’expresident. Posteriorment, els col·laboradors íntims de Puigdemont, Gonzalo Boye, Josep Lluís Alay i Josep Maria Matamala abandonaven la sessió d’investidura i marxaven del Parlament.

Diverses vies de l’entorn de Barcelona, primer, i de la resta del país en direcció a les fronteres nord i sud, registren retencions per l’operatiu policial. Segons Trànsit, al voltant de tres quarts d’una del migdia, hi ha cues quilomètriques entre Biure i la Jonquera a l’AP-7 (8 Km), a la Jonquera (3 Km) i l’Aldea (1 Km); entre Agullana i la Jonquera a la N-II (6 Km); a la B-23 entre Barcelona i Sant Just Desvern (3 Km) i entre Molins de Rei i el Papiol (4 Km) en sentit Martorell i a les Rondes de Barcelona i la C-31 a l’Hospitalet i Sant Adrià del Besòs.

També al voltant de tres quarts d’una es feia públic que ha estat detingut un agent dels Mossos d’Esquadra amb el cotxe del qual suposadament hauria marxat de l’Arc de Triomf barceloní l’expresident Puigdemont després de la seva aparició i discurs al centre de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona

L’operatiu Gàbia s’estén també a la frontera amb l’Estat francès

GIRONA
regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

barcelona

Els Mossos dispersen amb gas un grup de manifestants que intentava accedir a la Ciutadella

Barcelona
política

Illa exigeix l’aplicació “ràpida i sense subterfugis” de l’amnistia

madrid
El retorn de l’exili

Puigdemont no apareix a la investidura i s’activa la detenció

barcelona
política

Es reprèn el ple d’investidura amb la intervenció dels grups

barcelona