Política

Els Mossos donen per finalitzada l'operació Gàbia

Els Mossos d'Esquadra han desactivat l'operació Gàbia fa uns minuts, segons acaba d'informar la periodista Anna Punsí, a la xarxa X. El col·lapse al país ha estat gran amb els controls policials que s'han estès arreu del país al llarg del matí. La policia de Catalunya ha estès controls arreu, des de les deu, per localitzar i detenir l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha desaparegut just després de fer un breu discurs al passeig Lluís Companys de Barcelona. Puigdemont havia aparegut per sorpresa a peu pel carrer Trafalgar, prop de l’Arc de Triomf, i ha pujat a l’escenari de l’acte organitzat per JxCat. En acabar el discurs ha anat uns metres acompanyat del president del Parlament, Josep Rull, diversos dirigents del partit, dels expresidents de la Generalitat Artur Mas i Quim Torra, i del seu entorn més proper, com l’advocat Gonzalo Boye i posteriorment ha desaparegut. Els controls s'han fet a molts vehicles que sortien cap a França a la frontera de la Jonquera a l’AP-7 i al Pertús, a la N-II, cosa que ha provocat llargues cues en sentit nord. En l'AP-7, de vuit quilòmetres i de 6 quilòmetres, d'Agullana a la Jonquera, en sentit nord a la N-II. Miraven l’interior de cotxes, furgonetes i camions amb matrícula espanyola fins i tot obrint el maleter, mentre que als de matrícula estrangera els deixen passar més ràpid, segons ha comprovat l’ACN. Els controls han arribat fins a la frontera amb l'Estat francès tant a la Jonquera com, per exemple, a la sortida del poble de Molló direcció al pas de Coll d’Ares 

Indignació i perplexitat

Els efectes de l'Operació Gàbia ha provocat indignació a les xarxes per la desproporció de les seves conseqüències que ha col·lapsat el pais. Des de ciutadans que veien visiblement molestos els efectes de l'aturada de la mobilitat arreu, a d'altres enfadats perquè escorcollen dins de vehicles de transport públic. O l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, que comenta, incrèdul, "Operació Gàbia per una malversació! Ahà! Increïble l'Estat espanyol i la connivència de molts" a la xarxa social X.

També ha criticat el dispositiu, el mateix que es va fer servir per capturar els perpetradors dels atemptats islamistes del 17-A, l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó. El vicepresident de la mesa del Parlament durant l'octubre del 2017 i membre de Junts creu que l'Operació Gàbia per detenir un diputat electe "resulta injustificable en una democràcia i en un estat de dret consolidat". "En cap altre país succeiria", ha dit Guinó en un missatge a X.

El diputat de la CUP a les comarques de Girona, Dani Cornellà, qualifica l'operació de "vergonya". "Han desplegat tot el cos; el parc de la Ciutadella, Barcelona i el país ocupat per la policia per engarjolar el president i actual diputat! El 155 continua governant a Catalunya!", afirma a la xarxa X. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els Mossos donen per finalitzada l'operació Gàbia

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona

Junts, Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret demanen un ple extraordinari

LLORET DE MAR
ple d’investidura

Batet: “Busquen Puigdemont com buscaven les urnes de l’1-O”

barcelona
guerra a europa

Rússia admet nous intents d’avenç de les forces ucraïneses a Kursk

barcelona
regne unit

L’alcalde de Londres treu pit de la “unió contra el racisme” de la ciutat

barcelona

Els Mossos dispersen amb gas un grup de manifestants que intentava accedir a la Ciutadella

Barcelona
política

Illa exigeix l’aplicació “ràpida i sense subterfugis” de l’amnistia

madrid
El retorn de l’exili

Puigdemont no apareix a la investidura i s’activa la detenció

barcelona