Política

política

La mesa tomba la reconsideració presentada per Junts i el ple es reprèn

El grup al·legava que hi ha una ordre de detenció emesa sobre el seu secretari general, Jordi Turull, després que ja havia demanat que la sessió s’aturés “fins que no es normalitzi la situació”

també al·legaven la “total desproporció” de l’Operació Gàbia per detenir Puigdemont, i l’arrest de persones properes

Amb una hora i mitja de retard sobre l’horari previst inicialment, el ple d’investidura de Salvador Illa s’ha reprès finalment, després que així ho hagi decidit la mesa, amb els vots a favor del PSC i ERC. El grup parlamentari de Junts, que ha acceptat la decisió per “respecte” al candidat “que no té res a veure amb la situació tan excepcional que s’ha donat”, havia entrat a registre una petició perquè s’allargués la suspensió decretada a l’hora de dinar “fins que no es normalitzi la situació”, en al·lusió a la del seu líder, Carles Puigdemont, ara mateix en parador desconegut i buscat pels Mossos. Això sí, Albert Batet n’ha demanat immediatament una reconsideració “per les informacions que hi ha una ordre de detenció del secretari general del nostre partit polític, un fet sense precedents en normalitat democràtica”. El ple s’ha tornat a suspendre perquè la mesa torni a avaluar la demanda, que ha tornat a tombar, després d’haver escoltat la junta de portaveus.

Junts ha basat la petició de suspensió en dos fets: l’un, que activar l’Operació Gàbia per detenir un diputat electe “com si fos un terrorista” és segons ells “gravíssim i inexplicable”, i “totalment desproporcionat”. “És una malversació de fons públics, a més de les molèsties que genera, i una manca de respecte a la ciutadania i a les institucions”, ha expressat la portaveu del grup, Mònica Sales. El segon gran motiu és la detenció de persones de l’entorn de Puigdemont “de manera totalment il·legal”, en al·lusió a la del mosso que seria l’amo del cotxe en què ha abandonat l’acte del matí a l’Arc de Triomf. “Puigdemont no està condemnat, ni està detingut, ni està pres, i acompanyar-lo no és un delicte”, ha etzibat Sales, que ha exigit que s’aturin les detencions i es deixi en llibertat els que ja s’han detingut. “És impropi que el govern dediqui recursos públics a mirar de detenir un càrrec electe per exercir drets i deures polítics”, ha conclòs, sense aclarir fins quan demanava que el ple restés suspès.

Vox ja ha anunciat que en els propers dies presentarà denúncies contra tots aquells que han ajudat Puigdemont a no ser detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia