Política

política

Llarena exigeix als Mossos i Marlaska saber els responsables de l’operatiu fallit sobre Puigdemont

El jutge instructor del Suprem passa de l’estupefacció a l’acció amb dues providències reclamant els noms i el per què del fracàs

Constata que el 130è president va ser almenys ahir a Barcelona i vol conèixer qui són els agents que van dissenyar, aprovar i executar el pla

De l’estupefacció a l’acció. El jutge instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha emès aquest matí dues providències en què demana un informe als Mossos i al ministeri de l’Interior de Fernando Grande-Marlaska perquè li detallin l’operatiu policial fallit per detenir Carles Puigdemont i qui són els agents responsables del seu disseny. “Havent tingut coneixement que el processat en rebel·lia Carles Puigdemont i Casamajó va estar present ahir a Barcelona i que va protagonitzar un acte en les immediacions del Parlament de Catalunya havent aconseguit evadir-se al seu final i eludir l’ordre de detenció emesa contra ell”, exposa Llarena en una primera mostra per escrit de la impotència amb què va viure la jornada d’ahir, la primera en què la seva ordre de detenció estatal podia desplegar els seus efectes després dels fracassos de les euroordres en estadis europeus com Schleswig-Holstein (Alemanya) i Sassari (Itàlia).

Les providències van adreçades als Mossos i a Interior perquè el cos català va fracassar als carrers de Barcelona a l’hora de perdre de vista Puigdemont després del seu discurs de cinc minuts en un escenari a Arc de Triomf, però Marlaska és el responsable del control fronterer estatal. Es dona la circumstància que l’advocat Gonzalo Boye ha revelat aquest matí a Rac1 que Puigdemont ja es troba ara fora de l’estat, així que es confirma que l’Operació Gàbia ha fracassat. Tot i que el conseller Joan Ignasi Elena i el major dels Mossos Eduard Sallent tenen previst comparèixer avui a les onze del matí per donar explicacions, Llarena s’anticipa a ells i exigeix els noms dels agents que van dissenyar, aprovar i executar el pla de detenció i les raons de l’evident fracàs de l’operatiu policial. Les dues providències amb reclamació de noms i cognoms dels autors del disseny policial són la resposta que Llarena dona l’endemà d’haver de suportar l’espectacle exasperant de veure com el 130è president contra el qual s’han estavellat totes les seves euroordres apareixia per televisió a l’hora exacta i al lloc precís que Junts havia anunciat amb vint-i-quatre hores d’antelació i com s’esfumava immediatament com si es tractés d’un truc d’escapisme en un festival de màgia televisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.