Política

política

Puigdemont ha tornat a l’exili

L’expresident hauria aconseguit marxar de l’Estat espanyol després de la seva presència fugaç ahir a Catalunya

Turull explica que va sopar amb ell dimarts a la nit a Barcelona i el va acompanyar ahir a la nit fins a la Catalunya Nord però Sallent qüestiona aquesta versió

L’expresident Carles Puigdemont ha tornat a l’exili fora de l’Estat espanyol segons diverses fonts properes al líder independentista. Després de la seva visita fugaç a Catalunya en què va aconseguir fer un breu discurs a l’entorn del Parlament el mateix dia de la investidura del nou president Salvador Illa, Puigdemont va aconseguir fer-se fonedís i es trobaria ja fora de l’Estat espanyol segons confirmaven ja a darrera hora de la nit tant el seu advocat i col·laborador Gonzalo Boye com el president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Lluís Llach. Boye deia a la nit en declaracions a TV3 que l’expresident “havia tornat a casa després de fer la feina que havia vingut a fer” i, a preguntes del periodista sobre si això volia dir que havia tornat a la Catalunya Nord, Boye no va voler confirmar ni desmentir el lloc on es trobava perquè considerava que això ho havia de fer el mateix Puigdemont. Aquest matí, en una entrevista a RAC1, Boye ha confirmat explícitament que Puigdemont ja es troba fora de l’Estat espanyol i que els propers dies el mateix expresident farà una comunicació pública per explicar on és.

Per la seva banda, el president de l’ANC, Lluís Llach, declarava també de nit al seu compte d’X: “El President Puigdemont m’ha demanat que us notifiqui que està sa, estalvi i, sobretot, lliure. Bona nit”. També el secretari general de Junts, Jordi Turull, feia una publicació nocturna de complicitat amb Puigdemont al seu compte d’X que es podia entendre com una referència implícita al seu retorn segur a l’exili: “A aquesta hora de la nit em ve molt de gust cridar: Visca Catalunya lliure!”.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha explicat en una entrevista a RAC1 que Puigdemont ja era a Barcelona dimarts a la nit i que va estar al seu costat fins ahir al vespre. “Jo he estat amb el president des que va arribar fins que ens vam acomiadar a la Catalunya Nord”, ha subratllat Turull. Dimarts a la nit van sopar a Barcelona i ja no es van separar.

En el recorregut en cotxe fins a la Catalunya Nord no van fer cap aturada a Girona. Turull ha dormit a la Catalunya Nord i Puigdemont, ha assenyalat, va seguir el seu camí cap a Waterloo.

Turull, que entén que “ajudar el president no és cap delicte”, diu que marxar no era el ple inicial de Puigdemont. “Ell venia a exercir els seus drets i quan va veure que no podria arribar fins al Parlament es van prendre les decisions”, ha dit Turull, que, a banda d’insistir que l’ordre de detenció “és il·legal”, ha denunciat una operació policial desproporcionada i molt agressiva que no s’aplicaria “ni per un terrorista ni pel pitjor dels delinqüents”.

També ha argumentat entre els motius per fugir que volia evitar “la imatge dels agents dels mossos detenint-lo”.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, però, ha rebutjat donar crèdit al secretari general de Junts, Jordi Turull, sobre la ubicació exacta de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. “Són suposicions, declaracions de part”, ha dit Sallent durant la roda de premsa d’Interior d’aquest matí, descartant donar per fet que Puigdemont és, com ha dit Turull de tornada a Waterloo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC reclama que investigui l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona
política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

barcelona

Comiat d’Aragonès per carta als treballadors i reunió de traspàs amb Illa

BARCELONA

ERC, comuns i CUP eviten la crítica a Puigdemont

BARCELONA
política

Elena acusa Puigdemont de conducta “impròpia” i de voler “dinamitar” la investidura

barcelona
LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’Ajuntament rebaixa el període mitjà de pagament a 7,11 dies

LA BISBAL D’EMPORDÀ
veneçuela

Maduro ordena treure de la circulació la xarxa X durant deu dies

barcelona