Política

política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a “l’onada repressora” quan l’acusa de conducta impròpia

El líder de Junts arriba a Waterloo i carrega contra Interior per l”inefable” roda de premsa d’avui

El conseller assegura que va voler “deslegitimar” el ple per raons polítiques, atacar el govern actual i situar ERC “en l’espanyolisme”

Sallent nega que s’hagués negociat la detenció “ni amb ell ni am el seu entorn”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha acusat aquest matí en roda de premsa que el retorn ahir de Carles Puigdemont va tenir la intenció de “dinamitar” el ple d’investidura de Salvador Illa, en el sentit de “tapar-lo, deslegitimar-lo”, perquè no agradava el seu resultat. Elena ha denunciat també els “atacs injustos, falsos” rebuts sobre les “desproporcions” en l’operatiu policial”. Segons Elena, els Mossos no preveien “un comportament tan impropi per part de qui ha estat la màxima autoritat d’aquest país”. “Per a això no hi estava preparat ningú en aquest país”, ha conclòs.

Les acusacions contra el líder de Junts han estat replicades pel mateix Puigdemont en arribar a Waterloo. “L’inefable departament d’Interior del nostre Govern ha perpetrat una de les rodes de premsa més deplorables que recordo” assegura. “Em sap molt de greu per les persones que estan reben la ira d’uns responsables polítics i policials que saben que no han estat gens a l’alçada del moment. La reben perquè el conseller i el comissari en cap han tingut una rebequeria en veure que l’espantós, incomprensible i a voltes delirant dispositiu policial no l’ha entès ningú i només ha servit per molestar els ciutadans. I per gastar inútilment diners públics, que farien més servei combatent la delinqüència i el crim organitzat que no pas perseguint polítics que no tenen ni una sola condemna i castigant agents dels Mossos d’Esquadra pel seu compromís cívic, i no pas perquè hagin comès cap delicte” ha explicat a X. Puigdemont recorda Interior que si li haguessin proporcionat algun escorta, haguessin sabut “en tot moment” on era a Catalunya.

Elena havia denunciat que l’acció de Puigdemont va voler ser també un “atac” al govern actual, per mirar de situar-lo “fora de l’independentisme”, fer-lo “còmplice” i situar-lo “en el lloc de l’espanyolisme”, perquè no havia agradat la decisió d’ERC de donar suport al PSC. El conseller ha lamentat, així, la “finalitat política” del líder de Junts en voler situar l’embat en un “’jo sol, nosaltres, som la garantia; els altres són adversaris’”. “Això és un error polític estratosfèric, això no és liderar, no és construir, no és tenir mentalitat d’estat”, ha denunciat. El conseller també ha lamentat que Puigdemont hagi “utilitzat” la gent i les entitats. “Els ciutadans de bona voluntat no poden ser extres d’un engany, prou enganyar i jugar amb els sentiments”, ha etzibat.

En un al·legat final, Elena també s’ha preguntat “què carai suma” el que va fer ahir Puigdemont per a l’independentisme que ell comparteix. “Una treta? Que sé fer un engany? Que en sé més que els altres?”, ha prosseguit. En la mateixa línia, s’ha preguntat què garanteix més la unitat “d’un projecte polític tan ambiciós com és l’independentisme”. “Estem millor que ahir? Hem sumat més? Hi ha més confiances? Més gent entusiasmada?”, ha prosseguit, per respondre’s finalment: “El que va passar ahir no suma res”.

“Mossos no és una policia patriòtica”

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha carregat contra els mossos que van col·laborar per fer possible la fugir de Puigdemont. “No mereixen vestir el nostre uniforme. El cos de Mossos és una policia democràtica, no una policia patriòtica“, ha subratllat. Sallent va insistir que Puigdemont “té una ordre de detenció que va ser confirmada al matí, tan bon punt se’l va veure”. I ha assegurat que la detenció “es volia fer en el lloc idoni, garantint l’ordre públic i constitucional”, però els fets van “anar diferents del previst”. En cap cas, ha afirmat Sallent, “s’ha negociat la detenció de Carles Puigdemont. Ni amb ell ni amb el seu entorn. És una campanya de desinformació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia