Política

Comiat d’Aragonès per carta als treballadors i reunió de traspàs amb Illa

El president de la Generalitat sortint, Pere Aragonès, s’ha acomiadat a través d’una carta del conjunt de treballadors públics de la Generalitat abans del traspàs de poders en la reunió protocol·lària que des de les onze del matí i durant dues hores ha mantingut amb el seu successor. el socialista Salvador Illa

En l’escrit Aragonès els ha agraït “el compromís quotidià amb el país i la seva gent” i ha subratllat que ell se’n va convençut que “la principal institució de Catalunya la forma un col·lectiu humà capaç de fer front a qualsevol repte”. “M’acomiado amb la tranquil·litat de la feina feta i al satisfacció de deixar el país millor del que el vam trobar”, ha afegit Aragonès. També assegura que ser president de la Generalitat “ha estat el millor honor que tot català pot tenir”, però a la vegada “una responsabilitat enorme que exigeix dedicació, visió, empatia, vocació i confiança”. El president sortint s’ha referit a alguns dels reptes als quals s’han hagut d’enfrontar els darrers anys, com la sequera o el coronavirus.

Traspàs de poders

Després d’obtenir els vots d’ ERC i els comuns al ple per ser nomenat nou president de la Generalitat, Salvador Illa ha arribat a la plaça Sant Jaume per a la reunió institucional de traspàs de poders, celebrada a porta tancada, que ha durat un parell d'hores. Entre els temes que Aragonès ha compartit amb el president electe hi ha l'escenari macroeconòmic de Catalunya per als propers anys i l'estat de les finances de la Generalitat, l'estat de situació de les relacions Generalitat-Estat, els principals reptes en l'àmbit de la seguretat i les relacions amb Unió Europea.

Una vegada investit, Illa ha de ser nomenat pel rei Felip VI i aquest nomenament publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Després d’aquesta trobada protocol·lària amb Aragonès, està previst que Illa prengui possessió del càrrec demà, segons fonts socialistes.

Després de la presa de possessió, Illa començarà a nomenar els consellers del seu nou executiu, dels quals per ara només està segura la designació de l’actual alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Núria Parlon, com a consellera d’Interior, tal com va anunciar durant la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona
política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

barcelona

Comiat d’Aragonès per carta als treballadors i reunió de traspàs amb Illa

BARCELONA

ERC, comuns i CUP eviten la crítica a Puigdemont

BARCELONA
política

Elena acusa Puigdemont de conducta “impròpia” i de voler “dinamitar” la investidura

barcelona
LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’Ajuntament rebaixa el període mitjà de pagament a 7,11 dies

LA BISBAL D’EMPORDÀ
veneçuela

Maduro ordena treure de la circulació la xarxa X durant deu dies

barcelona