Política

política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

Plantejarà en la propera reunió amb el PSOE si “té més recorregut” l’acord de Brussel·les, després dels últims esdeveniments

Assegura que Junts es reorientarà per esdevenir “l’alternativa central” de l’independentisme

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha posat en dubte aquest matí la continuïtat del seu suport parlamentari al govern espanyol, davant el que en considera una reacció tèbia després que el Tribunal Suprem s’hagi negat a aplicar fins ara la llei d’amnistia al president a l’exili, Carles Puigdemont. “Volem veure com el govern de l’Estat ho fa tot perquè s’apliqui, volem veure quines accions pensa prendre i no mirar cap a un altre cantó”, ha etzibat a RAC1, després que el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, també hagi dit avui que les lleis s’han de fer complir per part dels cossos policials i hagi responsabilitat els Mossos de la no-detenció ahir de Puigdemont. “Si el discurs és del Bolaños, això no té cap recorregut”, ha deixat clar. Junts posarà sobre la taula aquesta qüestió en la propera reunió que tingui a Suïssa amb el PSOE en presència d’un mediador internacional, i a partir d’allà es decidirà si l’acord de Brussel·les signat per a la investidura de Sánchez “té més recorregut o menys”. Turull, a més, creu que l’acord entre el PSC i ERC per a la investidura d’Illa, que preveu la creació d’una convenció interna a Catalunya per trobar una proposta de resolució per al conflicte polític que sigui finalment votada, “ha canviat molt el relat, el marc mental” de l’acord de Brussel·les, que situava la resolució en un pacte entre Catalunya i Espanya, per la qual cosa creu que també n’altera les condicions. “La situació ha canviat molt sobre les bases que van fer possible aquell acord, hem de veure si té sentit o no”, ha insistit.

En el mateix sentit, Turull ha lamentat que ERC hagi investit Illa a canvi d’una sobirania fiscal a què assegura que el PSOE ja s’havia compromès amb Junts per a la investidura de Sánchez. “Ens sap greu que hagi tret dues investidures al preu d’una, algú ha fet el negoci de Robert i les cabres”, ha lamentat. En tot cas, Junts vol llegir ara la “lletra petita” de l’acord per veure si hi dona suport, però ha insistit que defensarà el sistema de finançament pactat en l’Acord de Brussel·les.

Turull s’ha mostrat molt crític amb el fet que ERC hagi decidit apostar per un govern “netament espanyolista”, fet que “hi ha molta gent a qui pot no haver agradat”. Segons ell, això “obliga” Junts a reforçar la seva transversalitat per poder guanyar l’espai central de l’independentisme. “Haurem de reorientar la nostra acció i la dinàmica per ser la gran alternativa independentista en els propers anys”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia