Política

La jutge envia a judici set dels imputats per finançament il·legal d'UDC en el cas Pallerols

El jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona ha decidit mantenir les diligències obertes pel cas Pallerols per indicis de finançament il·legal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). D'aquesta manera, es manté la causa oberta contra l'empresari andorrà Fidel Pallerols i sis persones més per frau de subvencions públiques, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, falsedat documental i receptació. En la interlocutòria judicial, la jutge Sílvia López Mejía ha donat per acabada la instrucció del cas.

Els imputats son Pallerols, la seva dona, Maria de la Cruz Guerrero, el seu fill, Jaume Pallerols, el militant d'UDC Santiago Vallvé i els antics càrrecs del departament de Treball Vicenç Gavaldà, Lluís Gavaldà i Dolors Llorens.

Segons la resolució judicial, una part de les subvencions atorgades pel departament de Treball entre els anys 1994 i 1999 a les empreses de Fidel Pallerols haurien estat destinades a finançar de forma presumptament irregular el partit polític d'UDC. Les subvencions atorgades van ser de gairebé 9 milions d'euros i s'entregaven per a la realització de cursos de formació ocupacional i reciclatge.

La jutge explica que Santiago Vallvé, d'UDC, rebia de forma mensual diners de Fidel Pallerols, abonats en concepte de "comissió". A través de Vallvé, Pallerols va entrar en contacte amb alts càrrecs d'UDC com el secretari general d'organització, Vicenç Gavaldà Casat. Segons la interlocutòria, Pallerols i Gavaldà haurien organitzat la manera de gestionar les subvencions i van acordar que el 10% de les subvencions anirien a parar a UDC. També acordarien pagar altres quantitats en forma de salari a càrrecs i militants d'aquest partit polític.

Tot plegat, hauria comptat amb el consentiment de l'antic director general d'Ocupació, Lluís Gavaldà, i de la subdirectora general d'ocupació, Dolors Llorens. Aquests dos càrrecs haurien fixat les quantitats assignades en concepte de subvencions públiques provinents de fons socials europeus. De la mateixa manera, haurien proposat la concessió d'aquestes subvencions de forma "injustificada i arbitrària" a les empreses de Pallerols.

El fill de Fidel Pallerols, Jaume Pallerols, també hauria estat implicat en el cas. Jaume Pallerols era la persona responsable del sistema informàtic del Servei Català d'Ocupació. Segons la jutge, hauria introduït irregularitats per ocultar dades que poguessin suposar la fiscalització de les subvencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.