Política

Eva Miguel

Cap de l’oposició a la Llagosta (la Llagosta en Comú-Confluència)

“La Llagosta és socialista, no del PSC, del PSOE espanyol”

“Aquest alcalde i aquest equip de govern es mouen a les xarxes. Si tens un problema, escriu-los un missatge a través d’Instagram”

“Amb tota la transformació que vindrà, creiem que no és tan lluny la idea de fer un polígon industrial real i que arribin diners”

El poder adquisitiu és molt baix i això està relacionat amb el fet que tenim mà d’obra amb poca qualificació

Llicenciada en història contemporània, treballa en la gestió de viatges corporatius. Militant d’ICV des del 2009. Canvia la sigla, però es manté el mateix esperit. En el mandat 2011-2015 va ser regidora d’Acció Social, Joventut i Ciutadania. Des del 2015 és regidora a l’oposició. Ara, i per La Llagosta en Comú-Confluència, cap de l’oposició.

Com veu el funcionament del consistori?
Hi ha falta total de comunicació, ganes d’amagar tota la informació, a nosaltres, a l’oposició, però també a la ciutadania. És opac. La gent pregunta molt a l’alcalde, sobretot, no oblidem que aquí la figura que mana és l’alcalde. És la cara visible, sempre. Aquí, a qui no li agradi estar en el punt de mira no s’hi pot presentar.
S’ha d’estar disposat a ser jutjat constantment?
I més en un poble com aquest, que és petit. Ens coneixem tots. De fet, l’alcalde ha anat a l’escola amb les meves germanes... Des dels comuns sempre hem dit que trobem a faltar comunicació. Aquest alcalde i aquest equip de govern es mouen a les xarxes socials. Si tens un problema, escriu-los un missatge a través d’Instagram i tindràs el teu problema solucionat.
Un exemple d’això?
Fa un any que demano una reunió amb Adif per parlar de la intermodal. És necessari: què vindrà a la Llagosta? Fins i tot vam entrar una instància per fer aquesta reunió. Se’ns va dir l’any passat: “Com veieu que fem la reunió al setembre? Perquè ja estem en període de vacances...” Fa just un any. Un any! És clar que tenim preguntes. Quina formació poden tenir els nostres nois i noies que estan a l’institut Marina? Hi haurà alguna formació professional? No ho sabem. De quant temps parlem? Què passarà amb el soroll que hi ha ara mateix? Quines seran les conseqüències per a nosaltres del fet de tenir la intermodal? Què hi guanyem a part de dir que és aquí, a la Llagosta?
Què hi guanyaran...?
Vet-ho aquí. És clar que hem de tenir més llocs de treball i que ens entrin diners a les arques a través de les llicències d’obra, per exemple. Diners que ens fan falta, perquè no ens oblidem que el nivell adquisitiu de la Llagosta és el que és.
Li volia demanar per això.
Ens situem entre les poblacions amb la renda per càpita més baixa, al Vallès Oriental i a tot Catalunya.
Quin és el problema?
Nosaltres, la majoria, treballem fora... Però és que el poder adquisitiu és molt baix en general, i això està relacionat amb el fet que tenim mà d’obra amb poca qualificació. Molta gent treballa a Santa Perpètua, a Mollet, als pobles veïns del Vallès... Si tenim en compte aquesta situació, és molt interessant que es faci una obra de la magnitud de la intermodal, perquè potser donarà oportunitats de feina una mica més qualificada. Però això requereix formació, s’ha de preveure. I no sabem si s’ha estat treballant amb l’institut Marina perquè aquest centre sigui el receptor de la formació. Ni se sap si seria suficient. A Mollet també se’n podria fer, ja que al cap i a la fi la intermodal impacta tot el Baix Vallès.
El PSC té majoria i vostès han mantingut els regidors, tot i que han guanyat vots.
Bé, som realistes. La Llagosta és un poble socialista, no del PSC, sinó del PSOE espanyol. Tenim molta immigració d’Andalusia, d’Extremadura, de Galícia... És una visió molt espanyola del socialisme, diríem. No hi tinc res a dir! El meu pare era molt del PSOE, sindicat també a la UGT. Però ens és més fàcil treballar amb els més joves. De fet, ara nosaltres estem intentant treballar en les propostes que ens van acceptar per poder aprovar el pressupost. Els comptes es van poder aprovar al gener! En anys anteriors, al juliol estàvem aprovant el pressupost de l’any en curs, un pressupost que durava mig any! Vam fer moltes propostes i les van acceptar, així que hi vam votar a favor.
Què els van acceptar?
Per exemple, renaturalitzar els espais verds i tenir-ne més. També el projecte de patis oberts, perquè hi ha famílies amb dificultats econòmiques i volem que els nens i nenes gaudeixin dels patis de les escoles, sobretot a l’estiu. Però no es tracta només d’obrir-los, calen monitors i un projecte educatiu, tot i que sigui lleure.
Quina és la prioritat?
Tenim moltes prioritats, però destacaria que cal revitalitzar el polígon industrial. Hauria de ser com un 22@. Serà molt complicat, però segurament és el més natural, el tenim molt a la vora, hi vivim al costat. Amb tota la transformació que vindrà, creiem que no és tan lluny la idea de fer un polígon industrial real i que arribin diners. No podem dependre de crèdits, de si la Diputació dona diners, de si la Generalitat dona diners... I al mateix nivell d’importància: cal revitalitzar el comerç local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia