Política

bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

Els manifestants han tornat a mobilitzar-se per por d’un pacte per fer tornar Hasina al poder

El cap del Tribunal Suprem de Bangladesh ha anunciat aquest dissabte la seva dimissió després que una multitud d’estudiants exigís amb protestes la sortida del màxim magistrat del país, submergit en una crisi institucional després de la dimissió de la primera ministra Sheikh Hasina, segons ha informat Efe.

“Hi ha algunes formalitats per a la renúncia. Un cop les hagi complert, enviaré la meva carta de renúncia al president Mohammed Shahabuddin aquesta tarda”, ha dit als periodistes el jutge Obaidul Hassan, que ha aclarit que la seva dimissió és en benefici de tots els integrants del tribunal. No ha precisat, però, si els altres membres del tribunal també dimitiran.

Centenars d’estudiants s’han concentrat als afores de la seu del màxim tribunal per posar un ultimàtum als jutges, als qui acusen d’intentar un cop judicial per a restituir l’exmandatària coneguda com “la dama de ferro” de Bangladesh, que va controlar el poder de manera autoritària durant quinze anys.

Segons els manifestants, Hassan representa la influència de la mandatària obligada a renunciar dilluns passat després de setmanes de protestes antigovernamentals, que van ser fortament reprimides i van derivar en enfrontaments que van deixar almenys 400 morts, segons el balanç d’Efe.

El retorn dels estudiants als carrers, després de dies d’aparent calma i la designació d’un govern interí dirigit pel premi Nobel de la Pau Muhammad Yunus, s’ha produït perquè “els jutges de Hasina volien fer avui un cop judicial fent l’efecte que ella no havia dimitit”, ha assegurat a Efe el manifestant Sabit Hasan.

Un altre factor que ha fer que es reactivessin les protestes és que el fill de l’exmandatària, Sajeeb Wazed, ha manifestat que Hasina no ha renunciat formalment i ha suggerit el seu possible retorn al país.

Tot i que el Suprem ha avalat aquest dissabte el govern interí que va prendre jurament fa menys de 48 hores, el tribubal havia convocat per a aquest dissabte una reunió plenària dels jutges que els manifestants han interpretat com a irregular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra demana a Elena que aixequi la suspensió de sou i feina del seu escorta

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona
guerra a europa

Rússia imposa el “règim d’operació antiterrorista a les regions frontereres amb Ucraïna

barcelona
guerra a gaza

Israel mata més de cent persones en un bombardeig a una escola a la Franja

barcelona
política

Puigdemont lamenta que Elena s’apunti a "l’onada repressora" quan l’acusa de conducta impròpia

barcelona
política

Mossos esperava l'intent de Puigdemont d'entrar al Parlament

barcelona
política

Llarena exigeix als Mossos noms del fracàs

madrid