Política

IU no es posa d'acord per trobar el substitut de Llamazares

Política

IU ha tancat la seva IX Assemblea Federal tal com l'ha iniciat: sense coordinador i dividida. Les dues jornades de congrés a Rivas Vaciamadrid no han servit per trobar el substitut de Gaspar Llamazares, que va renunciar al càrrec de coordinador general el passat 25 d'octubre.

Això sí, davant la possibilitat de tancar el congrés sense un cap visible del partit, les famílies han acordat crear una comissió coordinada per Cayo Lara (PCE) integrada per representants de tots els sectors d'IU. Aquesta comissió prepararà el nou Consell Polític Federal que ha de tenir lloc d'aquí un mes, en què els delegats el ratificaran o elegiran un nou coordinador. El coordinador d'IU a Castella-La Manxa comandarà el partit de forma "transitòria" fins que es convoqui el Consell Polític Federal "abans d'un mes". Lara, que mai ha amagat les seves diferències amb Llamazares, ja va aconseguir imposar les tesis del PCE al document polític que l'Assemblea va aprovar dissabte, que aposta per la "refundació" del partit.

Aquesta comissió dirigida per Lara integrarà cinc representants del PCE, quatre d'IU Oberta (llamazaristes), tres de la 'Tercera via' de Joan Josep Nuet, un de la corrent de Juan Manuel Sánchez Gordillo i un altre de la d'Haizea Miguela Álvarez.

Ha estat la solució d'última hora després de dues jornades intenses de debat i negociació infructuosa en què s'han posat sobre la taula diversos noms i possibilitats per aconseguir que la formació no donés per finalitzat el congrés sense un cap visible que faci realitat el procés de "refundació" que marca el document polític acordat dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS