Política

guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

El president justifica la necessitat d’actuar a Kursk, la casa de l’“agressor”

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha reconegut, per primera vegada, que els seus militars estan duent a terme una ofensiva transfronterera a la regió occidental de Kursk. En el seu discurs de vídeo de dissabte, Zelensky va dir que els militars ucraïnesos estan portant la guerra cap al “territori de l’agressor”.

Kíiv va llançar un atac sorpresa dimarts i es va endinsar més de 10 quilòmetres en territori rus, en un maniobra sense precedents des que va començar la invasió russa d’Ucraïna el febrer del 2022.

En el seu discurs, el president ucraïnès va donar les gràcies als “guerrers” d’Ucraïna, i va dir que havia parlat de l’operació a Rússia amb el màxim comandant militar del país, Oleksandr Syrskyi. “Ucraïna està demostrant que pot restaurar la justícia i assegurar la pressió necessària sobre l’agressor”, va afegir.

Rússia malda per aturar l’avenç ucraïnès, amb més de 76.000 persones evacuades de la regió de Kursk i ha declarat el “règim d’operació antiterrorista” a tres zones frontereres amb Ucraïna, de manera que les autoritats de les regions de Kursk, Belgorod i Briansk poden restringir la circulació de persones i vehicles i utilitzar l’escolta telefònica, entre altres mesures.

De moment, les operacions ucraïneses en territori rus continuen tot i els esforços de Moscou de rebaixar-ne l’impaxcte. El governador de Kursk, Aleksei Smirnov, ha admès aquest diumenge que hi ha hagut ferits en un atac ucraïnès “traïdor”. També ha informat que tretze persones van resultar ferides a última hora de dissabte quan les restes d’un míssil ucraïnès abatut van caure en un edifici de diverses plantes a la capital regional Kursk. Els governadors de les regions veïnes de Rússia, Vorónej i Belgorod, també han informat d’un atac de drons ucraïnesos durant la matinada, però no han informat que hagin causat víctimes.

Rússia, mentrestant, continua la seva ofensiva sobre territori ucraïnès i aquest diumenge ha atacat amb drons i míssils Kíiv i altres regions del país, segons han informat les autoritats ucraïneses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia