Política

regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

Centenars de persones seran jutjades els pròxims dies després de dues setmanes de disturbis

La fiscalia del Regne Unit ha advertit que els acusats de delictes greus per la seva implicació en protestes violentes podrien ser condemnats a penes de fins a deu anys de presó, segons ha informat aquest diumenge el diari The Sunday Times. El fiscal cap, Stephen Parkinson, ha assegurat a aquest mitjà que centenars de manifestants seran jutjats els pròxims dies, després de dues setmanes d’aldarulls a diferents ciutats del país encoratjats, sobretot, per grups d’extrema dreta.

De moment, els disturbis registrats després de la mort de tres nenes en un atac múltiple amb ganivets a Southport (nord-oest d’Anglaterra) a mans d’Axel Rudakubana, un jove gal·lès de pares ruandesos, han deixat gairebé de 800 detencions, de les quals, 349 individus ja han estat acusats.

Segons Parkinson, els tribunals afronten ara una “nova fase” que preveu la imposició de “càrrecs més greus amb penes més severes”.

Molts dels detinguts fins ara han estat processats per “desordre violent”, que comporta una pena màxima de cinc anys de presó, però la fiscalia estudia ara acusar-los d’implicació en aldarulls, que pot elevar el càstig a fins a deu anys. “Advertim de les conseqüències i les durem a terme. No es tracta d’extreure venjança, sinó d’impartir justícia”, ha dir el director del Servei Fiscal de la Corona (CPS).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia