Política

Mas emplaça Unió a no parlar de pactes fins després de les eleccions

Política

El president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, i el secretari general de CiU i president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, han mirat de tancar files aquest dilluns i donar una imatge d'unitat davant la reunió que Unió i PSC mantindran aquest divendres, amb Duran i Montilla al capdavant.

Tots dos han comparegut junts després de la reunió de la direcció de CiU, tot mirant de treure importància a la trobada. La reunió es produeix poques setmanes després que Duran fes una aposta per la sociovergència. Mas, però, ha demanat aquest dilluns que de pactes postelectorals, "si se n'han de fer", se'n parli després de les eleccions i "sobre la base del resultat electoral".

La mateixa seu que ha d'acollir aquest divendres la reunió entre Unió i el PSC, ha estat aquest dilluns l'escenari d'una reunió de la comissió executiva nacional de la federació nacionalista. Una trobada en la qual, segons Duran, no s'ha parlat de la reunió de divendres, perquè "és una reunió de partit i no té sentit que sigui l'executiva qui fixi els continguts". De tota manera, ha remarcat que Mas "té especial informació sobre els continguts" i sap "amb quin esperit hi va Unió", davant dels possibles recels amb què els socis de federació s'haurien mirat la trobada amb els socialistes.

Duran ha explicat que aquest esperit passa per "dialogar des de la discrepància", tractant qüestions com la crisi econòmica, el finançament, o els projectes de llei d'educació o de cultes. Mas ha assegurat "no tenir cap inconvenient amb aquest tipus de trobades", ha destacat "l'actuació conjunta" de CiU, però també que CDC i UDC "són dos partits diferents", amb "capacitat pròpia i autonomia per poder dialogar" amb altres formacions polítiques.

El president de CiU i secretari general de CDC ha remarcat que "cal donar força, dinamisme i solidesa" a CiU, perquè "tot el que és la política de pactes a Catalunya serà d'una manera o una altra en funció de la fortalesa" que tingui la federació nacionalista. "Tots estem d'acord que, com més forta sigui CiU, més difícil serà que es repeteixi el tripartit", ha dit.

Sobre l'opció de la sociovergència, una aposta verbalitzada per Duran, Mas ha recordat que aquesta "no ha estat possible històricament" perquè els socialistes "no ho han volgut mai, ni el 1980 ni el 2006". A més, ha recordat que la federació nacionalista té "altres possibilitats de pacte" i ha emplaçat a parlar-ne "després de les eleccions".  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
OTAN

Els líders de l’Aliança fan pinya amb Ucraïna a l’inici de la cimera

Barcelona
judicial

Alerta Solidària carrega contra l’Audiència Nacional per no amnistiar els CDR

barcelona
Estats Units

Augmenta la pressió sobre Biden perquè faci un pas al costat

Barcelona
ESTAT ESPANYOL

La 'policia patriòtica' del PP va espiar 55 diputats de Podem

BARCELONA

Unes 300 persones es manifesten a Lloret contra la monarquia espanyola

LLORET DE MAR
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar tota la Ciutat de Gaza

Barcelona
política

Javi López serà un dels vicepresidents del Parlament europeu

barcelona

El regidor del PSC, Ángel Martínez, demana que es posi una pantalla per seguir la final de l’Eurocopa

GIRONA