Política

estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

Un informe de Microsoft revela ciberoperacions de l’Iran per influir en la campanya electoral nord-americana

L’equip de campanya de l’expresident Donald Trump va informar dissabte que un pirata informàtic, aparentment estranger, havia violat els seus sistemes i obtingut accés a les seves comunicacions internes. El portaveu de la campanya, Steven Cheung, va confirmar a mitjans nord-americans que algunes de les seves comunicacions internes havien estat piratejades.

Politico va informar que va rebre a finals de juliol correus electrònics d’un compte anònim amb documents aparentment de la campanya de Trump. Els documents rebuts contenien el que semblaven “comunicacions internes d’un alt funcionari de la campanya de Trump”, va citar el mitjà.

També van rebre una investigació que aparentment la campanya havia fet sobre el company de fórmula de Trump, el senador d’Ohio JD Vance. El document estava datat el 23 de febrer.

“Aquests documents es van obtenir il·legalment de fonts estrangeres hostils als Estats Units, amb la intenció d’interferir en les eleccions de 2024 i sembrar el caos en tot el nostre procés demòcrata”, va dir Cheung, en un comunicat citat per la CNN. Cheung va fer referència a un informe de Microsoft, publicat divendres sobre les ciberoperaciones del govern de l’Iran per influir en les eleccions presidencials del novembre vinent als EUA

En l’informe, anomenat L’Iran avança en les eleccions de 2024 amb operacions d’influència facilitades cibernèticament, l’empresa indica que ha vist aquesta activitat de Teheran els últims tres cicles electorals als EUA i “en els últims mesos”. En concret, l’Iran ha “establert les bases” per fer campanyes d’influència en temes candents de les eleccions i les ha activat per generar polèmiques entre votants, especialment en estats clau que poden inclinar-se cap a un partit o un altre, va dir en l’informe Microsoft.

El 2016, el Partit Demòcrata i la campanya de la llavors candidata a la Casa Blanca Hillary Clinton van ser piratejats i publicats per la plataforma Wikileaks, que van servir per impulsar Trump. Una investigació posterior va culpar el govern de Rússia d’haver orquestrat l’atac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.