Política

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

Té com a objectiu el benestar dels animals,facilitar la convivència amb la ciutadania i la prevenció de problemes de salut pública

L’Ajuntament de Vidreres ha aprovat en el darrer ple municipal, el Pla de Gestió Ètica de les colònies de gats en el municipi. El Pla, elaborat per la Fundació Fauna té com a objectiu el benestar dels animals del municipi per facilitar la convivència amb la ciutadania i la prevenció de problemes de salut pública i animal, basant-se en el control de la població de gats, els seus punts d’alimentació, les condicions sanitàries i les persones col·laboradores responsables d’aquestes colònies.

En el Pla s’estableixen els mecanismes de mediació i protocols a seguir per solucionar els possibles problemes que aquestes colònies puguin generar (per orines, miols durant el període de zel, possibles baralles...) que aniran disminuint progressivament en evitar el creixement exponencial de la població de gats no controlats, en promoure i fomentar la salubritat de les àrees públiques gràcies a la difusió dels principis de tinença responsable d’animals.

Els objectius específics són protegir i gestionar les colònies felines mitjançant la posada en marxa del programa CER, amb l’objectiu de la disminució progressiva del nombre d’exemplars per colònia (fins a aconseguir que totes les colònies tinguin almenys el 90% dels individus esterilitzats); crear un cens de gats de carrer en el municipi de Vidreres, que s’actualitzarà periòdicament; minimitzar les molèsties que provoquen les colònies a la ciutadania; prevenció i solució de problemes de salut pública; aplicar programes que evitin l’abandonament d’animals de companyia; idear un pla d’adopcions de gats sociables i també complir amb el benestar animal en les colònies felines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia