Política

POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

La portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Girona i diputada al parlament, Sílvia Paneque, serà la nova portaveu del govern de Salvador Illa i també assumirà una macroconselleria que inclourà els àmbits de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. Aquest diumenge a la tarda es reunirà el grup municipal gironí per decidir com s’encara la seva sortida del consistori, i el més probable és que es produeixi un tàndem entre els regidors Bea Esporrín i Maxi Fuentes, que van ocupar el tercer i el quart lloc a la llista de les eleccions de l’any passat. La decisió de Salvador Illa d’adjudicar les competències ambientals a Paneque és lògica tenint en compte que ja s’ha encarregat d’aquesta matèria en l’anomenat govern a l’ombra, i ha tingut un paper rellevant en el qüestionament de la gestió de la sequera. D’aquesta manera, Paneque es converteix en una de les figures amb més pes del govern català, en assumir també una àrea tan destacada com la de Territori, de les que té més pressupost i de la qual depenen, entre altres actuacions, el traspàs de Rodalies i les obres de les grans infraestructures. Tampoc és menor la competència en Habitatge, un dels grans reptes d’aquesta legislatura tenint en compte la importància que li donen els partits que van investir Illa.

Sílvia Paneque porta tretze anys en política municipal. El 2011 va ser escollida regidora i el 31 de març del 2012 va ser nomenada Primera Secretària de l’Agrupació del PSC de Girona. Es va presentar com a candidata a l’alcaldia per primer cop a les eleccions del 2014, amb un ampli suport dels seus companys de partit. El novembre d’aquells any es va convertir en portaveu del grup municipal del PSC arran d’un episodi a partir del qual sis dels set regidors del grup socialista van optar per abandonar el partit i romandre al ple com a regidors no adscrits. A les eleccions municipals de 2015, la llista socialista obtingué 5.265 vots, pels quals va obtenir quatre regidors. El 2016 es va convertir en tinenta d’alcaldessa gràcies a un pacte amb Marta Madrenas. El 2019 va començar la seva tercera legislatura com a regidora de l’Ajuntament de Girona. A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2021 va ser cap de llista del PSC per la circumscripció de Girona i va ser escollida diputada. Es va presentar com a alcaldable a les eleccions municipals de 2023, i tot i que la seva va ser la llista més votada, finalment no va aconseguir l’alcaldia, que va anar a parar a Lluc Salellas, de Guanyem Girona, arran d’un pacte entre aquesta formació, Junts i ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants dels ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid