Política

GIRONA

Paneque s’acomiada del ple i diu que treballarà per a la ciutat com a consellera

Ferran Rafa de Elena ocuparà el seu lloc al consistori i Bea Esporrín serà la nova portaveu del grup socialista

El ple de Girona ha celebrat avui una sessió extraordinària amb la renúncia de Sílvia Paneque (PSC) com a regidora com a únic punt. Segons ha explicat l’alcalde, Lluc Salellas, aquest era un tràmit necessari perquè la fins ara portaveu socialista al consistori pugui prendre possessió com a nova consellera de Territori, Transició Ecològica i Habitatge del govern de Salvador Illa a la Generalitat de Catalunya, del qual també serà portaveu.

Paneque s’ha acomiadat afirmant que ser regidora és “el major honor” que es pot tenir. “Treballar per la ciutat és un objectiu que vull mantenir de forma permanent en les noves responsabilitat que vinguin a partir d’avui”, ha afegit. Paneque ha donat el seu agraïment als “regidors i regidores” que l’han acompanyat durant els seus més de tretze anys al consistori –es va estrenar el maig de 2011–, i molt especialment als seus companys de grup municipal “per la feina que estan fent, que han fet fins ara i que faran”. També ha desitjat “tots els encerts” a l’equip de govern i s’ha posat a la seva disposició per treballar en allò que “pugui ser útil” des de les seves noves responsabilitats.

Salellas, en nom del consistori i de Guanyem, ha agraït la feina que Paneque ha fet per la ciutat: “Crec que has treballat de valent i que molta gent així ho valora i ho creu. Hem coincidit en aquest episodi sovint des posicions distanciades o contraposades”. “Tocarà que el nou govern català en què tu formaràs part tingui un caire constructiu que no sempre hem trobat en l’oposició els últims mesos, però esperem que des del govern del país puguem treballar temes clau que ens preocupen”, ha conclòs Salellas.

Quim Ayats (ERC), Gemma Geis, Jaume Veray (PP) i Francisco Javier Domínguez (Vox) també han agraït la tasca de Paneque al consistori i li han desitjat encerts en la nova etapa.

El lloc que Paneque deixa vacant al consistori l'ocuparà Ferran Rafa de Elena, número 10 de la llista del PSC en les eleccions municipals del 2023. A més, la nova portaveu del grup socialista serè Bea Esporrín i el nou portaveu adjunt, Maxi Fuentes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Josep Manuel Basáñez, conseller d’Economia i Finances (1987-1988)

política

Pren possessió el govern d’Illa per afrontar “la tercera gran transformació” en democràcia

barcelona
GUERRA A EUROPA

L’OIEA descarta cap perill nuclear arran de l’incendi a la central ucraïnesa de Zaporíjia

BARCELONA
política

El nou conseller de Política Lingüística: “sóc independentista”

barcelona
GIRONA

Paneque s’acomiada i diu que treballarà per a la ciutat des del Govern

GIRONA
Óscar Sierra
Alcalde de la Llagosta (PSC)

“Hem de prometre només allò que realment puguem fer”

La Llagosta
Eva Miguel
Cap de l’oposició a la Llagosta (la Llagosta en Comú-Confluència)

“La Llagosta és socialista, no del PSC, del PSOE espanyol”

La Llagosta

Tota despesa, sota la lupa

La Llagosta
política

Illa recluta Romero i Paneque i l’exconseller de Junts Sàmper

madrid